BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sokakta taciz etti tutuklandı

Sokakta arkasından sarılıp öpen zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Abone ol

Samsun'da sokakta yürüyen 17 yaşındaki B.E.'ye önce laf atan ardından arkasından sarılıp öptüğü ileri sürülen 27 yaşındaki Ersan M., şikayet üzerine yakalanarak gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Canik İlçesi Soğuksu Uludağ Mahallesi'nde 4 gün önce meydana gelen olayda, sokakta yürüyen B.E'.yi gören Ersan M., genç kıza iddiaya göre önce laf attı.

TAKİP EDİP ARKADAN SARILDI

Daha sonra yoluna devam eden B.E.'yi takip etmeye başlayan evli ve 1 çocuk babası Ersan M. genç kıza arkadan sarılıp öptü. Şüpheli, olayın ardından kaçtı. Genç kız da polise giderek şikayetçi oldu. 4 gün sonra sokakta kendisine cinsel saldırıda bulunan Ersan M. ile sokakta karşılaşan B.E. polisi arayarak yakalattı.

Gözaltına alınan ve nöbetçi mahkemeye çıkarılan Ersan M., suçlamaları kabul etmedi. Ersan M., "Ben çocuğuma bez almış eve gidiyordum. Karşıdan gelen kız, yanındakilere beni gösterdi. Onlar da beni yakalayıp polise teslim etti. Ben böyle bir şey yapmadım. Beni biriyle karıştırıyor" diye konuştu. Ancak genç kız tarafından teşhis edilen Ersan M. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BABAANESİNE TECAVÜZ ETTİ

[PAGE]

 

Mersin'in Silifke ilçesinde yalnız yaşayan babaannesi F. Ü.'ye (76) tecavüz ve darp edip parasını alan Habip Yılmaz (23) tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlçeye bağlı Tosmurlu Köyü'nde eşinden ayrılıp yalnız yaşayan F. Ü.'ye, yaşadığı evde torunu Yılmaz tarafından tecavüz ve darp edilip parası çalındı. Olaydan sonra kaçan zanlı, Jandarma ekipleri tarafından köyün üst kısmındaki dere yatağında ormanlık alanda yakalandı. Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen şahıs, alınan ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Başından geçen olayı gazetecilere anlatan F. Ü.', torunun daha önce de sık sık kendisini rahatsız ettiğini söyledi. Son yaşanan olayı anlatan Ülker, "Akşam evde yatıyordum. Kapımı sürekli kilitli tutuyordum. Ancak o gün unutmuşum. Karanlıkta sese uyandım ve baktım torunum içerde. Lambayı yakmaya çalıştığım esnada üstüme çullandı ve beni çok kötü dövüp üzerimi soydu. Kendimi kaybetmişim. Kendime geldiğimde sabah olmuştu ve üstüm kan içindeydi. Sonra beni hastaneye götürdüler" dedi.

Kimsenin başına böyle bir olayın gelmemesi temennisinde bulunan Ülker, yaşadığı olayın şokunu hala üzerinden atamadığını, korktuğu için de evine gidemediğini, komşularında kaldığını belirtip, devletin kendisini bir sığınma evine yerleştirmesini istedi. Ülker, ilk eşini yıllar önce kaybettiğini, daha sonra ikinci eşiyle evlendiğini ve onunla da kısa süren evliliğin ardından ayrıldığını söyledi.


TURİSTLER VİAGRALARI NE YAPIYOR?

[PAGE]

Türkiye'de cinsel gücü artıran ilaçların ve doğum kontrol haplarının reçetesiz ve daha ucuza satılırken, yabancı turistler tatile geldikleri Antalya’dan bu ilaçlarla dönüyor.

Geçen yıl tüm ilaç tüketiminin yüzde 1.40’lık kısmını oluşturan cinsel gücü artırıcı ilaçlar, 2010 yılında ise tüm ilaç tüketiminin yüzde 2.10’luk kısmını oluşturdu. 1 yılda yaşanan büyük orandaki bu artışta en büyük pay sahibinin, Antalya’ya gelen turistler olduğu belirtildi. Her yıl 10 milyon turist ağırlayan Antalya’nın 14 yıldır değişmeyen Eczacı Odası Başkanı Cihan Dinç, bu tür ilaçların yüzde 40’ının Antalya’dan satıldığını açıkladı. Dinç, bunun da yaklaşık yüzde 70’inin otellerin sıralandığı sahil bölgelerindeki eczanelerden tüketildiğini vurguladı.

BURADA UCUZ

Dinç, "Avrupa’nın birçok ülkesinde cinsel gücü artıran ilaçlar, daha pahalıya ve reçeteyle satılıyor. Reçete almak için bir de doktor parası ödüyorlar. Dolayısıyla cinsel ilaçları Türkiye’den almak, onlara çok avantajlı geliyor. Çift halinde gelenler hem tatillerini daha fazla seks yaparak geçiriyor, hem de yanlarında götürerek ülkelerinde daha ucuza bu ilaçları kullanmak için bol miktarda istiyorlar" diye konuştu.

Cihan Dinç, Türkiye’de 2010 yılındaki ilaç pazarında düşüş yaşanmasına rağmen erkek cinsel gücünü artıran ilaçlar ile doğum kontrol haplarında 2009 yılına göre yüzde 50’ye yakın artış olduğuna dikkati çekti. Dinç, "Artıştaki en büyük pay sahibi, bu ilaçların daha ucuza ve reçetesiz satıldığını öğrenen yabancı tatilcilere hizmet veren Antalya’nın sahil bölgelerindeki eczanelerdir" dedi.

ALKOLLÜ ŞAHIS NASIL GÜLDÜRDÜ?

[PAGE]

Bursa'da, aşırı alkollü bir şekilde direksiyon başına geçince kaza yapan iki arkadaş, polisten, "Serserilik yapmazsak bizi bırakır mısınız?" diye izin istedi. Önce ekiplerle sonra birbirleriyle tartışan, basın mensuplarına da küfürler yağdıran iki kafadarı sakinleştirmek için polisler seferber oldu.

Edinilen bilgiye göre kaza, Kükürtlü Caddesi'ndeki Kültürpark kapısı girişinde meydana geldi. 149 promil alkollü olduğu belirlenen A.B. idaresindeki 10 SD 114 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak tel örgüleri aşıp boş bir tarlaya girdi. Sadece tamponu zarar gören aracın yoğun olan trafikte başka bir araca çarpmadan boş tarlaya girmesi polisi bile şaşırttı.

ŞU AN SERSERİLİK YAPMAZSAK

Araçtan kendi imkanlarıyla çıkan sarhoş sürücü ve arkadaşı için polis ekipleri seferber oldu. Trafik polisleriyle kendilerine dokundukları için kavga eden iki arkadaş, "Siz bize dokunamazsınız" diyerek tehditler savurdu. Araya karakol ekiplerinin girmesiyle trafik polisini bırakan iki arkadaş, bu kez de birbirleriyle tartışmaya başladı. Mont ve ayakkabılarını çıkaran arkadaşına yardım etmek isteyen sürücü, arkadaşının tuttuğu direği bırakmak istemeyince gerginlik daha da arttı.

Ayakta durmakta güçlük çeken iki arkadaşın polislerle olan ilginç diyaloğu ise herkesi güldürdü. Polisten, "Şu an serserilik yapmazsak gidebilir miyiz?" diye izin isteyen iki arkadaş, peşine taktıkları ekipleri uzun süre koşturdu. Durdukları yerde durmayan ve sürekli olay yerinden uzaklaşmaya çalışan iki arkadaş, "Ben bunlara ceza yazacağım. İnsan hakları var, burası Avrupa" diye konuştu.

Olay yerinden uzaklaşma konusunda da birbirleriyle tartışan alkollü şahıslardan biri, "Oğlum sen manyak mısın? Nereye gideceksin? İki dakika sonra bizi zaten yakalayacaklar" diyerek arkadaşına çıkıştı.

Görüntü almak isteyen basın mensuplarına da hakaretler yağdıran iki arkadaş, ekiplere zor anlar yaşattı. 149 promil alkollü olduğu belirlenen sürücü A.B.'ye "alkollü araç kullanmak" suçundan trafik cezası kesildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

KEFALETLE SERBEST KALANLAR NE YAPTI?

[PAGE]

Konya'da bir binanın üst katını kumarhane, alt katını yatakhane yapan ağabey ve kardeşinin yönettiği suç örgütü üyesi 24 kişi adliyeye sevk edildi. Örgüt üyelerinin haraca bağlayacakları iş yerine dostluk mesajı vermek için tespih bıraktığı, haraç vermek istemeyenlere ise düşmanı olduğunu anlamaları için tekrar tespihi aldıktan sonra zor kullandıkları iddia ediliyor.

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 gün önce şafak vakti özel harekat polisinin desteğiyle Konya merkezli Afyonkarahisar, Aksaray ve İstanbul'da bir suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon yapmıştı. Şüphelilerden örgüt lideri Ahmet C. (45) ve yardımcısı kardeşi Murat C. (35) ile birlikte 24 kişi, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, yağma, uyuşturucu ticareti, kumar oynatmak için yer temin etme, haraç alma, çek, senet tahsilatı,
tehdit, suç örgütü kurmaktan adliyeye sevk edildi.

30 BİN TL KAFELATLE ÇIKIP, ÖRGÜTÜ KURMUŞLAR
Organize suç örgütü kurmaktan adliyeye sevk edilen şüphelilerden örgüt lideri Ahmet C.'nin Konya'da 1998 yılında adliye önünde Yılmaz İnanç'ı tabanca ile vurarak öldürmekten cezaevine girdiği, 11 yıl cezaevinde yatan Ahmet C.'nin cezasının büyük bir bölümünü çektiği için 15 bin TL kefaletle geçtiğimiz yılın Mayıs ayında serbest kaldığı ortaya çıktı. Ahmet C.'nin kardeşi ve aynı zamanda örgütün lider yardımcısı olduğu iddia edilen Murat C'nin ise iki kez örgüt kurmak, gasp, adam öldürmeye tam teşebbüs,
iki kez yaralama, adam kaldırma, birçok kez silahlı saldırı ve benzeri suçları gerçekleştirmekten 30 ayrı sabıkasının olduğu, ağabeyi gibi 15 bin TL kefaletle serbest kaldığı öğrenildi.

HARAÇ ALACAKLARI YERE TESPİH VERİYORLAR
Mayıs ayında kumarhane kuran ve 2 gün açılış yaparak 500 bin TL civarında para döndüren örgütün, her yıl aynı günleri kendilerinin günü ilan ederek başka kumarhanelerin açılmasını izin vermedikleri belirlendi. Çoğu sabıkalı örgüt üyelerinin eski tip haraç alma yöntemini kullandığı ortaya çıktı. Haraç alacakları yere tespih bırakarak 'dostunuzuz' mesajı ileten örgütün, haraç vermeyenlerden tekrar tespihi alarak düşman ilan ettikleri belirlendi. Şüphelilerin benzer şekilde birçok kişiden çek senet tahsilatı
yapıp zorla para alarak çevreye korku saldığı iddia ediliyor.

SANAL KÖPEK YARIŞI İLE KUMAR OYNATTILAR
Sürekli kumar günleri düzenlediği öğrenilen şebeke üyelerinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 10 adet silah çıktı. Bir binanın alt katını yatakhane, üst katını kahvehane, bir üst katını ise kumarhane olarak kullanan şebekenin, buralarda zar, rulet ve sanal köpek yarışı yaptırarak kumar oynattığı belirlendi. Şebeke üyeleri, sanal köpek yarışı ve zar ile kumardan 40 bin TL borçlanan M.T'yi tehdit ederek parayı tahsil etmeye çalıştığı, parayı bulamayan M.T'nin bunalıma girerek içtiği haplarla intihara
teşebbüs ettiği öğrenildi.
18 Ocak 2011 tarihinde Konya merkezli 4 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 35 kişi gözaltına alınmış, 11 kişi alınan ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

TECAVÜZ ZANLISINI NE ELE VERDİ?

[PAGE]

Sinop'un Erfelek ilçesinde iki yıl önce akli dengesi yerinde olmayan bir genç kıza tecavüz ederek hamile bıraktığı ileri sürülen zanlıyı DNA sonucu ele verdi. Jandarma tarafından gözaltına alınan tecavüz zanlısı tutuklandı.

Olay, 2009 yılında ilçeye bağlı Salı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akli dengesi yerinde olmayan M.A'ya (27) kimliği belirsiz bir kişi tarafından tecavüz edildi. Olay sonrası hamile kalan M.A'nın bir süre sonra bebeği dünyaya geldi. Jandarma köyde iki şüpheliyi sorguladı, ancak somut bir delil bulunamadı.

Bu arada 2010 yılı sonunda jandarma aynı köyde ikamet eden Ö.B. (33) adlı şahsı şüpheli listesine aldı. Bebekten ve üç şüpheliden alınan DNA örnekleri Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderildi. Yapılan incelemede bebeğin Ö.B.'ye ait olduğu belirlendi. DNA sonucunun açıklanması üzerine jandarma tarafından gözaltına alınan Ö.B, çıkartıldığı Erfelek Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Sinop E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu. 

KAHRAMANMARAŞ'TA ÖLÜMÜNE HUSUMET

[PAGE]

Kahramanmaraş'ta bir kişi, aralarında husumet bulunduğu öne sürülen şahıs tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü.

Alınan bilgilere göre, saat 17.30 sıralarında Şeyh Adil Mahallesi 29. Sokak'ta H.K. (30), daha önce kavga ettikleri ve aralarında husumet bulunduğu öne sürülen Mustafa T.'nin (23) evine geldi. Burada Mustafa T. ile tartışan H.K. yanında bulunan av tüfeğiyle Mustafa T.'yi vurarak ağır yaraladı.

Göğsünden ve kolundan aldığı saçmalarla ağır yaralanan Mustafa T. ambulansla Kahramanmaraş Yenişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Mustafa T.'nin cesedi otopsi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Öte yandan Mustafa T.'nin H.K.'nin bir yakınıyla kavga ettiği, bu nedenle H.K. ile aralarında husumet bulunduğu ve cinayetin bu nedenle işlenmiş olabileceği iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, polis firari zanlı H.K.'yi yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.

15 ARAÇ SAHİBİ SABAH UYANDIKLARINDA ŞAŞKINA DÖNDÜ

[PAGE]

İzmir'in Karabağlar ilçesinde park halindeki 15 aracın lastikleri kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kesildi. Olayı öğrenen araç sahipleri, lastikleri kimin, niçin kestiğine bir anlam veremedi.

Edinilen bilgiye göre olay, gece saat 00.30 sıralarında Karabağlar 9002 ve 9022 sokaklarında meydana geldi. Yol boyunca park halinde bulunan çok sayıda aracın lastiklerinin patlak olduğunu anlayan vatandaşlar, durumu polise bildirdiler. Polis, çevrede yaptığı araştırmanın ardından birbirine yakın 2 ayrı sokakta park halinde bulunan 15 aracın lastiklerinin kesildiğini belirledi.

Çok sayıda araç sahibine ulaşılamazken bazı araç sahipleri olaydan gece yarısı haberdar oldu. Otomobilinin sadece lastiğine zarar verildiğini belirten Ferhan Demirler, "Böyle bir olay bu mahallede ilk defa yaşanıyor. 3 gündür sokağın elektrik lambaları yanmıyordu, bunu fırsat bilip yapmış olabilirler. Gördüğüm kadarıyla 20'ye yakın araca zarar verilmiş" dedi.

Mustafa Kılıç (20) da misafirlikte olduklarını, telefon gelmesi üzerine apar topar geldiklerini anlattı. Polis lastikleri kesen kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

ANNESİNİ YATAK ODASINDA BASTI VE DEHŞET SAÇTI

[PAGE]



Kırşehir'in Kaman İlçesi'nde bir erkek kuaföründe çalışan 19 yaşındaki Cağlar Küçük, akşam babası Mithat Küçük ile birlikte geldiği evlerinin yatak odasında, annesi ile uygunsuz halde yakaladığı komşuları Cafer Maraş'ı vücudunun 17 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Olay, dün saat 21.00 sıralarında Kaman'ın Sarıuşağı Mahallesi'nde meydana geldi. İlçedeki bir erkek kuaföründe çalışan Çağlar Küçük, bir sürücü kursunda şoför olarak çalışan 45 yaşlarındaki babası Mithat Küçük ile saat 20.00 sıralarında geldikleri evlerinin kapısını anahtarla açıp içeri girdiler. Çağlar Küçük, bu sırada evlerinin yatak odasında aynı mahallede oturan ve inşaatlarda işçi olarak çalışan komşuları 43 yaşındaki Cafer Maraş'ı annesi ile yatakta yakaladı.

KAÇTI AMA KURTULAMADI

Cafer Maraş, Çağlar Küçük'ün şaşkınlığından yayarlanıp, evin kapısından çıkarak kaçmaya başladı. Baba Mithat ile oğlu Çağlar Küçük Cafer Maraş'ın peşine düştü. Baba-oğul, Cafer Maraş'ı kendi evinin önünde yakalayıp etkisiz hale getirdi. Bu sırada Çağlar Küçük, evlerinden aldığı ekmek bıçağını Cafer Maraş'a saplamaya başladı.

Vücudunun 17 yerinden bıçak darbeleri alan evli ve 2 çocuk babası Maraş olay yerinde can verdi.

BABA- OĞUL GÖZALTINDA

İşlediği cinayet sonrası kaçan Çağlar Küçük, babası Mithat ile birlikte aynı gece ilçede polis ekipleri tarafından yakalandı. Birlikte olduğu kadının oğlu tarafından öldürülen Cafer Maraş'ın cesedi ise Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı inceleme sonucu Kaman Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Baba Mithat ile oğlu Çağlar Küçük Kaman Polis Karakolu'ndaki ifadelerinde suçlarını itiraf etti. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.