BIST 10.644
DOLAR 32,10
EURO 35,10
ALTIN 2.524,26
HABER /  DÜNYA

Sokak köpeklerinin deniz keyfi

Antalya’nın Alanya ilçesinde sokak hayvanlarına sahip çıkarak evinde besleyen 51 yaşındaki Tülay Avcı, sıcaktan bunalan köpekleri denize sok...

Abone ol

Antalya’nın Alanya ilçesinde sokak hayvanlarına sahip çıkarak evinde besleyen 51 yaşındaki Tülay Avcı, sıcaktan bunalan köpekleri denize sokarak serinletiyor.
Alanya’da iki katlı evinin bir katını sahipsiz hayvanlara ayıran ve bakımları ile ilgilenen Tülay Avcı, ilçede hava sıcaklığının 36 derece olması nedeniyle hayvanları haftada bir gün denize sokuyor. Hayvansever arkadaşlarının yardımıyla köpeklerini Tarihi Kızılkule önündeki Tersane Plajı’nda götüren Tülay Avcı, köpeklerin denizde serinlemesini sağlıyor. Plajda denize giren yerli halk ve turistler ise köpekleri severek onlarla fotoğraf çektiriyor.

HAVA, HAYVANLAR İÇİN DE SICAK
Hayvansever Tülay Avcı, havanın çok sıcak olması nedeniyle haftada bir gün denize köpekleriyle birlikte geldiğini söyledi. Havanın sadece insanlar için değil hayvanlar için de sıcak olduğunu belirten Tülay Avcı, "Kimse bize karışmıyor. Biz de kimseye karışmıyoruz. Köpekler yüzerek mutlu oluyor. Hava sıcak olduğu için 8-10 köpekle denize geliyorum. Plajda olumsuz bir tepki almıyoruz. Aksine ’Bir daha ne zaman geleceksin’ diyenler var. Buraya gelmemizi sabırsızlıkla bekliyorlar" dedi.
Yaz aylarını Alanya’da geçiren Norveçli 68 yaşındaki Rigmar Nordstrom ise, hayvanları çok sevdiğini ve Tülay Avcı’ya yardım etmekten hoşlandığını söyledi.
Norveçli 30 yaşındaki Lilla Bien de, ülkesinde köpek sahibi olduğunu, Alanya’da bulunduğu süre içerisinde ise Tülay Avcı’nın köpeklerinin bakımına yardım ettiğini dile getirdi.
(İHA)