BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,84
ALTIN 2.406,54
HABER /  DÜNYA

Soğuk hava 4 can aldı

Sibirya soğukları İtalya'da 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu

Abone ol

İtalya'da etkili olan Sibirya soğukları, yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kötü hava koşulları nedeniyle Roma'da 4 kişi hayatını kaybetti.

Akdeniz'e yakınlığı nedeniyle nadiren kar yağışı alan Roma'da geçen Cuma günü yağan kar, İtalyan başkentinde kaosa neden oldu. Kentte şu ana kadar 4 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Cadde ve sokakların buz tutması sebebiyle Roma kent merkezinde araçlar için trafiğe çıkma yasağı devam ediyor.

Kentte yarın için de okullar ve kamu kuruluşları tatil edildi. Roma'da kaos yaşanmasının sebebi olarak yanlış tahminlerde bulunduğunu ileri sürdüğü Sivil Savunma'yı suçlayan Roma Belediye Başkanı Gianni Alemmano da, vatandaşlardan evlerinin önündeki kaldırımları kardan temizlemelerini istedi. Soğuk havanın yarattığı kaosun yanı sıra ülkenin merkezindeki ve güneyindeki Lazio, Abruzzo, Molise, Campania bölgelerinde yaşanan elektrik kesintisinin sıkıntıyı arttırdığı dile getirildi. Kötü hava koşulları nedeniyle Abruzzo Bölgesi'nde de acil durum ilan edilirken, iki kişinin soğuklardan hayatını kaybettiği gelen haberler arasında yer aldı. Basına son yansıyan haberlerde ise ülke genelinde ölü sayısının 15'i geçtiği belirtildi.