BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Snowden belgelerini yayımlayan Guardian ve Washington Post'a Pulitzer ödülü

Edward Snowden'ın sızdırdığı ABD istihbaratına ait gizli belgeleri yayımlayan The Guardian ve Washington Post gazeteleri ABD'nin saygın Pulitzer Ödülü'ne layık görüldü.

Abone ol

Eski istihbarat görevlisi Edward Snowden’ın sızdırdığı ABD’ye ait gizli belgeleri yayımlayan The Guardian ve Washington Post gazeteleri, ABD’nin en saygın ödüllerinden Pulitzer ödülünün sahibi oldu.

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) eski çalışanı Edward Snowden, ABD’nin telefon konuşmaları ve internet üzerinden yapılan iletişimi takibe aldığını ortaya çıkarmış ve bu belgeler The Guardian ve Washington Post gazetelerinde yayımlanmıştı.

Pulitzer ödülü komitesi Guardian gazetesinin haberleriyle, 'güvenlik ve özel hayat konusunda, hükümet ile halk arasındaki ilişkinin tartışmaya açılmasına yardımcı olduğunu’ söyledi.

Komite, Washington Post gazetesinde yer alan haberler için de “ifşaatların, ulusal güvenlik konusunda nasıl daha geniş bir çerçeveye yerleştiğini halkın anlamasına yardımcı olan güvenilir ve güçlü haberler” dedi.

The Guardian gazetesinde yayımlanan açıklamasında Snowden da ödül için, “halkın, hükümette bir rolü olduğuna inananlar için bir teyittir” ifadesini kullandı.

Snowden, “Bunu, cesur muhabirlere ve korkuyla gözdağı verilmesine rağmen çalışmalarına devam eden gazetecilere borçluyuz” dedi.

ABD’de ‘casuslukla’ suçlanan Snowden Rusya’ya iltica etti.

The Guardian ve Washington Post’un yanı sıra, son dakika haberlerindeki başarıları nedeniyle Boston Globe ve uluslararası habercilik dalında da Reuters haber ajansında yazar olarak çalışan iki gazeteci de Pulitzer Ödülü’ne layık görüldü.