BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Skandal tam da Muhtar'a göreydi

Halter skandalını canlı yayına taşıyan Ali Kırca'nın duyduğu rahatsızlık yüzünden okunuyordu. Hakkı Devrim'e göre bu skandal tam da Reha Muhtarlık bir haberdi.

Abone ol

Usta televizyon sunucu Ali Kırca, halterci kızlarla antrenör arasında çıkan rezaleti canlı yayına taşıdı. Taşıdı taşımasına ama hadisenin boyutundan duyduğu rahatsızlık Kırca'ya hiçbir mesleki tad vermedi.

Hakkı Devrim, başlıklı yazısında, "Benzer sahnelerde Reha Muhtar bu rolden değil rahatsız olmayı, hatta zevk bile alacağını iddia etti. İşte Hakkı Devrim'in yazısı:

- Ali Kırca'yı müstantik («sorgu hâkimi») rolünde seyrederken düşündüm (atv, 9 eylül). Bazen söylemek yazmaktan daha zor gelir ya; öyle şeyler de var ki, seyretmek okumaktan daha sarsıcı oluyor.
Halterci kızlar ile bir antrenör arasında çıkan rezalet, gazete haberi olsaydı içimiz bu kadar kararmazdı, diye düşündüm.

İstintak («sorgulama» demektir, Osmanlıcası daha takırtılı tukurtulu olduğu için, böyle bir konuda dilimin ucuna bunlar geliyor), evet Ali Kırca da istintak görevinden bizim kadar rahatsız görünüyor. Benzer sahnelerde Reha Muhtar bu rolden değil rahatsız olmak, «Ses etme program iyi gidiyor» vezninde hatta zevk aldığı için, seyirci bu sayede biraz da eğlenir, oyalanır. Ali Kırca'lı sorgu büsbütün iç sıkıcı, maneviyat bozucuydu.
Dün, çok satan gazetelerin baş haberiydi bu rezalet. Televizyonda görmeseydiniz de, kurtuluş ümidiniz yoktu.
Kahramanlarının adını anmadan özetlemek için, rezalet ihbarlarının ara başlıklarını hatırlatayım size:

Kız sporculara sarkıntılık eden, ellerinden paralarını, madalyalarını alan, istedikleri yapılmayınca onları döven antrenör.

Dopingin, sporcuların isteğiyle değil antrenör zoruyla yapılması. Çocukların bu yüzden güzellik enstitülerinde sakal bıyık tedavisi yaptırması.

Sarkıntılık sebebiyle sporu bırakma, hatta intihar olayları.

Pavyonda çalışan halterci kız.

Lezbiyen oldukları öne sürülen kadın antrenör ile üç şampiyon kızın aynı evde yaşamaları.

Antrenör ile şampiyonu otel odasında bastık, diyenler.

Karakolda ve federasyonda eski tarihli şikâyet dilekçeleri.

Şampiyon halterciler arasında, (özellikle altın madalya kazananla) kavgalara varan kıskançlıklar.

Antrenör hakkında soruşturma. (Dün Bakan, Genel Müdür ve Federasyon Başkanı marifetiyle bir yenisi daha başlatıldı.)

Ve yaklaşan Halter Federasyonu başkanlık seçimi rekabeti.
Ekrandakiler, nihayet bir kız sporcumuz olimpiyat şampiyonu oldu sevincini bize zehretmek için ellerinden geleni yaptılar.
Söylenenler arasında herhalde doğrular ve gerçekler de vardı. Konu beni çok rahatsız ettiğinden olabilir, söyleyenlerin hiçbirini gözüm tutmadı.
Ali Kırca adına üzüldüm, o da en az benim kadar rahatsızdı.
(Bu tatsız konuda bir latifeyi hoş görürsünüz ümidiyle söylüyorum, Reha Muhtar adına da üzüldüm: böyle bir fırsatı kaçırdığı için.)

Yazı: Hakkı Devrim
Kaynak: www.radikal.com.tr