BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sivasspor kalecisiz oynamak istedi!

Eskişehirspor, Sivasspor deplasmanında farklı bir galibiyet alarak 3 puanı hanesine yazdırdı!

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'de 2. hafta maçları geride bırakılırken Eskişehirspor, Sivasspor deplasmanından 4-0 galip ayrıldı. Karşılaşmada Sivasspor'un kalecisi Hayrettin'in kırmızı kart görmesiyle, sahada gerilim giderek tırmandı. Maçı kalecisiz tamamlamak isteyen Rıza Çalımbay, tribünlere gönderildi.

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Eskişehirspor'un, deplasmanda Sivasspor'u 4-0'lık skorla mağlup ettiği mücadelede çok ilginç olaylar yaşandı...

Konuk takım, 18. dakikada Dede, 33. dakikada da Mehmet Yıldız'ın golleriyle 2-0 öne geçti. İlk yarıyı 2 farkla geride kapatan Sivasspor'da işler iyice kötü gitmeye başladı ve Hayrettin Yerlikaya 54. dakikada gördüğü kırmızı kart ile takımını 10 kişi bıraktı.

ALBAYRAK: TÜRK FUTBOLUNA YAKIŞMAYACAK BİR HAKEMLİK ÖRNEĞİ GÖRDÜK

Rakibine karşı 1 kişi eksik kalan ev sahibi takım, bu dakikadan itibaren oyundaki gücünü tamamen kaybetmeye başladı. Rakibinin durumunu avantaja çeviren Eskişehirspor ise 66. dakikada Kamara ile farkı 3'e çıkardı: 3-0

Ve 68. dakika.. İşte mücadelede ne olduysa bu dakikada oldu. Sivasspor'un kalecisi Milan Borjan, 2 dakika içinde gördüğü iki sarı kart sonucu kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Rıza Çalımbay, 3 oyuncu değişiklik hakkını da bu dakikaya kadar kullandığı için sahaya yedek kaleciyi de süremedi. Yaşananlara sinirlenen Sivasspor teknik direktörü Çalımbay, hakemin verdiği karara itiraz edip "Kaleye kimse geçmeyecek" deyince hakem Barış Şimşek de oyunu başlatmadı. Rıza Çalıbay'ın ikna edilmesinden sonra Sivasspor'un kalesine Celtic'ten transfer edilen forvet oyuncusu Morten Rasmussen geçti.

Öte yandan Rıza Çalımbay, Barış Şimşek'e yaptığı itirazlar nedeniyle tribüne gönderildi. Sorunların giderilmesinden sonra oyun kaldığı yerden devam etti.

Maçın skorunu belirleyen golü de 88. dakikada penaltıdan kaydeden Batuhan Karadeniz belirledi.

 4500 KİŞİ İZLEDİ

Tribünlerde 4500 kişi karşılaşmayı izlerken mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Sivasspor Süper Lig'deki ikinci maçında da sahadan yenik ayrılmış oldu.

Eskişehirspor ise lige Beşiktaş galibiyetiyle yaptığı iyi başlangıcı Sivasspor deplasmanında aldığı 3 puanla sürdürmeyi başardı.

MEHMET YILDIZ ESKİ TAKIMINA KARŞI

Sezon başında Sivasspor'dan Eskişehirspor'a transfer olan golcü oyuncu Mehmet Yıldız, yıllarca formasını giyip kaptanlığını yaptığı Sivasspor'a karşı yeni takımıyla ilk sınavını verdi.

Kısa süreli ayrılıklar dışında 11 yıl Sivasspor'un başarısı için ter döken ve kırmızı-beyazlı ekibin başarılarında önemli pay sahibi olan Mehmet Yıldız, bu kez Sivaslı futbolseverlerin karşısına rakip oyuncu olarak çıktı.Mehmet Yıldız, maç öncesi, takım arkadaşlarıyla birlikte Sivasspor yedek kulübesine giderek eski arkadaşları ve teknik heyetle hasret giderdi. Yıldız ve diğer Eskişehirsporlu oyuncular, eski teknik direktörleri Rıza Çalımbay'a da sarılarak başarı dileklerini iletti.

İLK YARIDAN DAKİKALAR
HABERİN DEVAMINDA... [PAGE]

İlk yarıda rakibine oranla daha etkili ataklar geliştiren konuk ekip Eskişehirspor, tecrübeli oyuncuları Dede ve Mehmet Yıldız ile bulduğu gollerle soyunma odasına 2-0 önde gitti. Bu sezon ligde evindeki ilk maçına çıkan Sivasspor ise ilk yarıda etkili bir futbol sergileyemedi.

1. dakikada gelişen Eskişehirspor atağında, Sivasspor savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Alper'in sert vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

18. dakikada Eskişehirspor golü buldu. Gelişen Eskişehirspor atağında Koray'ın Sivasspor ceza alanı sol çaprazında düşürülmesiyle kazanılan serbest atışta, topun başına tecrübeli oyuncu Dede geçti. Dede, sol ayağının içiyle yaptığı falsolu bir vuruşla topu köşeden ağlara gönderdi: 0-1

27. dakikada gelişen Sivasspor atağında, sol kanatta topla buluşan Kıvanç, şık çalımlarla rakip ceza alanına girdi. Kıvanç'ın yakın mesafeden vuruşunda, top direğin üstünden az farkla auta çıktı.

32. dakikada Eskişehirspor Mehmet Yıldız'ın attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Alper'in ara pasında savunmanın arkasına sarkan Mehmet Yıldız, önce kaleci Milan Borjan'ı, ardından da rakip savunma oyuncularını şık hareketlerle çalımlayarak, meşin yuvarlağı plase bir vuruşla boş kaleye gönderdi: 0-2

36. dakikada Erman'ın kullandığı serbest atışta, kaleci Ivesa rakip oyuncu Eneramo'dan önce hareketlenerek topu kontrol etti.

Maçın ilk yarısı, 2-0 Eskişehirspor'un üstünlüğü ile sonuçlandı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR AZ SONRA..

SİVASSPOR: 0 - ESKİŞEHİRSPOR: 2 (İLK YARI)

Stat: 4 Eylül

Hakemler: Barış Şimşek, İsmail Köse, Mehmet Kısal

Sivasspor: Borjan, Uğur, Mahmut, Navratil, Hayrettin, Mehmet Nas, Kıvanç, Milan Cerny, Erman, Cihan, Eneramo

Eskişehirspor: Ivesa, Koray, Sezgin, Diego, Dede, Alper, Pele, Veysel, Burhan, Kamara, Mehmet Yıldız

Goller: Dk. 18 Dede, 32. Mehmet Yıldız (Eskişehirspor)

Sarı kartlar: Dk. 10 Hayrettin, Dk. 40 Mehmet Nas (Sivasspor), Dk. 32 Kamara (Eskişehirspor)