BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sivasspor Başkanı'ndan şok şike itirafı

Şikeden tutuklu bulunan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Aziz Yıldırım'ın kendisini arayarak maçı satmasını istediğini iddia etti.

Abone ol

Bir tarafta şike itirafları havada uçuşuyor, diğer tarafta da şike cezalarını indirmek için futbol kulüpleriyle siyasiler el ele vermiş canhıraş çalışıyor. Ama ortada çuvala da sığmayan bir mızrak var, gerçekler var. Sivasspor Kulübü Başkanı, açık açık şikeyi itiraf etti. Otyakmaz, geçen yıl oynanan şampiyonluk maçı öncesi Aziz Yıldırım'ın kendisini arayarak maçı satmasını istediğini iddia etti. 

Şike soruşturması kapsamında Metris Cezaevin'de bulunan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz şike soruşturmasında müthiş bir iddiada bulundu. Mecnun Okyatmaz "Aziz Yıldırım ve bazıları maç öncesinde beni aradı maçı kendilerine vermemizi istediler." dedi.

Serhat Ulueren'in Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mecnun Okyatmaz ile yaptığı röportaj Türkiye gündemine bomba gibi düştü.

3 Temmuz'da başlayan şike gözaltına alınan Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz, gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda ve itirafta bulundu.

Mecnun Otyakmaz'ın Telegol sunucusu Serhat Ulueren'e yaptığı şok itiraflardan satırbaşları:

BİZ ŞİKE YAPMADIK

Lütfen Kanaltürk arşivlerinde olan konuşmalarımı kullanın. Ben ve arkadaşlarım şike yapmadık. Ben Aziz Yıldırım ile çok görüşen ve iyi anlaşan birisi değilim. Ben her defasında “Maç satan karısını da satar” derdim.

AZİZ YILDIRIM MAÇI İSTEDİ

Aziz Yıldırım ve bazıları maç öncesinde beni aradı maçı kendilerine vermemizi istediler. Ben ne telefon da ne de yüz yüze onlara ne söz verdim ne de garanti. Maçtan önce soyunma odasına indim. Çocuklara terinizin son damlasına kadar çalışacaksınız. Önce kendiniz sonra Sivas için oynayın dedim. Pes etmek yok. Kazanmanız için dedi. Maçı satan şerefsizdir onlar gibi olmayın dedim.

BEN SUÇSUZUM

Ayrıca maçtan iki gün önce yanıma Mehmet Yıldız geldi. Başkan "Konuşmamız lazım. Kimden geldiğini sorma ama Trabzonspor'dan tüm takıma 1 milyon teşvik primi vermek istiyor. Ne diyorsun" dedi. Ben de ona "Biz ne Fener'e maç satarız ne de Trabzon'dan teşvik alırız. Biz çıkar kazanırız" dedim. Ve "kimseyle görüşme" dedim. Mahkemede de bunları söyleyeceğim. Aziz Yıldırım ile konuşuyorum sonra telefonu kapatıyorum. Aziz başkan muhasebecisini arıyor. "Acil para gönder" diyor. Ondan sonra o parayı benim aldığım iddia ediliyor. Bana yargısız infaz yaptılar. Buradan çıkacağımı biliyorum çünkü suçsuzum.

KANUNSUZ İŞLER YAPMADIM

Ligde ikinciliğimiz ve dördüncülüğümüz var. İlk geldiğimizde herkes maç alıyor maç satıyordu. İstediği hakemi maça gönderiyor. Ben de herkesin yaptığını yaparak birkaç yıl kanunsuz işler yaptım. Ama 2006 yılından sonra ne futbol ne de özel hayatımda kanunsuz işler yapmadım.

KORCAN'I YAKTILAR

Korcan'ı da yaktılar. Neymiş elinden kaçırmış gol yemiş. Volkan da hatalı gol yedi. Onu da biz mi aldık. Fenerbahçe maçından önce Korcan'a alındığı iddia edilen araba geçtiğimiz günlerde ailesine teslim edildi. O da çıkacak ona sonuna kadar kefilim.

4 İŞARETİNİ YANLIŞ ANLADILAR

Maçtan önce el işareti ile 4 işareti yaptım bunu yanlış anladılar. Yanımda vali vardı. Aziz Yıldırım yoktu. Yakından tanıdığım isimler bana size ko…ız dediler ben de onlara size 4 atacağız şeklinde hareket yaptım. Bizim kazanmamıza yan hakem izin vermedi o hakemi kimse soruşturmadı.

ÇOK BUNALDIM

Çok bunaldım çok acı çektim. Futbolda yapmadığım şeyler yüzüne suçlandım. Buradan çıkınca ailemle konuşup ülkemi terk etmek istiyorum. Beladan uzak durduğumda o beni buluyor..

MECNUN ODYAKMAZ'DAN SONRA BÜLENT UYGUN DA SERHAT ULUEREN'E KONUŞTU..
UYGUN'UN ŞİKE İLE İLGİLİ SÖYLEDİĞİ İDDİA EDİLEN SÖZLER DE GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ.
UYGUN'UN AÇIKLAMALARI İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYI ÇEVİRİN
[PAGE]

Kanaltürk'te yayınlanan Telegol Program'u sunucusu Serhat Ulueren'e röportaj veren Bülent Uygun'un açıklamaları...

"Benim Ali Kıratlı'dan para aldığım söyleniyor. Trabzonspor maçı için Ali Kıratlı'dan para almışım. Kıratlı benim yakın arkadaşım. Bir iş için Eskişehir'e geldi. Bir yerde otururuyoruz. Yan masamızda da sivil polisler varmış. Çanta içinde bana teşvik parası vermiş. Benim bu zamana kadar boğazımdan haram geçmedi. Ali Kıratlı, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarına geldi. Trabzonspor'a karşı geçmişten de gelen fazla motivasyon vardı ve Trabzon'a yenilmedik.

Savcı, Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak bana; "Ben bile 10. dakikada Fenerbahçe'nin maçı kazanacağını anladım" dedi. Ben de, "Madem bir maçı 10 dakika içinde kimin kazanacağını biliyorsunuz, siz niye yorumculuk yapmıyorsunuz?" dedim. Cevap veremedi. Savcı daha sonra bana "Alex'i niye tutmadınız?" dedi. Ben de, "Alex'i Türkiye'de kim tutmuş ki?" dedim. Alex ligde bizi gol atmamıştı. Savcı beni baştan bitirmiş. Kıydılar bize kardeşim.

Bir de Ümit Karan'a şike için para verilmiş deniyor. Ümit o maçın ilk 18'inde bile yoktu, nasıl şike yapsın? Şike yapmak isteyen, kaleciye veya defans oyuncusuna para verir, forvete vermez.

Milli takım hocalığı için adı geçen 1-2 isimden biriyken, Sivasspor'u Şampiyonlar Ligi'ne sokarken, teknik direktörlükte çıtayı yükseltirken, şu yaşadıklarıma bakın. Ne para alırken, ne çanta alırken, ne bir hediye alırken görüntüm ve bir delil yok ama 5 aydır Metris'teyim. Benim için 200 liraya maç sattı diyorlar, 750 bin liraya camii yaptırdım kendi cebimden. Burada yatanların yüzde 80'i suçsuz. Çok hırslıyım, buradan çıkınca bir numara olacağım."

MECNUN ODYAKMAZ VE BÜLENT UYGUN BUNLARI SÖYLERKEN, AZİZ YILDIRIM'IN AVUKATI İSE, FENERBAHÇE BAŞKANI'NIN NE ZAMAN CEZAEVİNDEN ÇIKACAĞININ SİNYALİNİ VERDİ.  İŞTE AVUKATIN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALARI.. SONRAKİ SAYFAYI ÇEVİRİN
[PAGE]

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Abdullah Kaya, Kanaltürk'te yayınlanan Telegol programına telefon bağlantısı gerçekleştirdi.

Abdullah Kaya, Telegol'de program sunucusu Serhat Ulueren'e son günlerde gazetelerde şike soruşturması nedeniyle ceza evinde tutuklu bulunan Aziz Yıldırım hakkında yapılan haberler ve şike dosyasındaki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Kaya, "Göksel Gümüşdağ, Aziz Yıldırım'ın dostudur. Gümüşdağ'a yönelik herhangi bir gözdağı verilmesi ve tehdit edilme gibi bir durum söz konusu değildir. Aziz Yıldırım hakkında gazetelerde çıkan haberler kesinlikle doğru değildir. Sporda Şiddet Yasası'nın değişmesi sonrasında Metris cezaevinde yapıldığı iddia edilen pastalı kutlama olayı da gazetelerin ilgi çekmesi adına yapılan asılsız haberlerdir" dedi.

Aziz Yıldırım'ın ne zaman ceza evinden çıkacağı soruları üzerine Kaya şu açıklamaları yaptı:

"Partiler tarafından Meclis'e sunulan yasa teklifini bekliyoruz. Aziz Yıldırım'ın bu suçlamalardan kesinlikle aklanacağına inanıyoruz. Bu yüzden soruşturmanın en başından beri savunma hazırlığımızı sürdürüyoruz"

Kaya, Aziz Yıldırım'ın da kendisine sürekli olarak "Ben böyle işlere karışmadım. En yakın zamanda alnım ak olarak bu suçlamalardan beraat edeceğim" dediğini de sözlerine ekledi.

Abdullah Kaya, Aziz Yıldırım'ı 5 avukat olarak savunduklarını belirtirken, Aziz Yıldırım'ın kesinlikle Metris'te olmayı haketmediğini ve en yakın zamanda tutukluluk halinin kalkacağını duyurdu.

BİR BAŞKA İDDİAYA GÖRE AZİZ YILDIRIM 10 GÜN İÇİNDE HAPİSTEN ÇIKACAK. PEKİ O İDDİAYI ORTAYA İSİM KİM VE BU İDDİASINI NEREDE DİLLENDİRDİ? HABERİN AYRINTILARI İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYI ÇEVİRİN
[PAGE]
Beyaz Tv kanalına telefonla bağlanan Spor Yazarı Feridun Niğdelioğlunun iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Gündeme bir anda bomba gibi düşen şike iddasının yankıları sürerken, Beyaz Tv ekranlarından flash bir gelişme yaşandı.

Spor yazarı Feridun Niğdelioğlu telefonla bağlandığı canlı yayında şok bir iddia ortaya attı.Niğdelioğlu, Aziz Yıldırım çok yakın bir dostuma verdiği bilgiye göre on gün için hapisten çıkacağını ve bazı kişilerle de tek tek hesaplaşacağını söylemiş, iddia edilen hiç bir konuyu kabul etmediğini ve hiçbir şikeye karışmadığını iletmiş..

İŞTE VİDEO