BIST 9.981
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.428,25
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta PKK saldırısı: Yüzbaşı hayatını kaybetti

PKK'nın Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakoluna dün akşam düzenlediği saldırıda ağır yaralanan 30 yaşındaki Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Abone ol

PKK'nın Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakoluna dün akşam düzenlediği saldırıda bir yüzbaşı hayatını kaybetti.

Saldırıda ağır yaralanan 30 yaşındaki Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Karakola roketatar ve otomatik silahlarla ateş açan PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada dört asker de yaralandı.

Kaçan PKK'lıların yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Van'da jandarma karakoluna saldırı: 2 yaralı

Dün akşam Van'ın Gevaş ilçesindeki Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığına da PKK tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 asker yaralandı.

PKK'lılar Şırnak'ın İdil İlçe Jandarma Komutanlığı'na da gece yarısı uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açtı.

Şırnak-Uludere’de Irak sınırına sıfır noktasında bulunan Beyaz Tepe Üs Bölgesi'ne uzun namlulu silahlarla ateş açan ve kaçan PKK'lılara yönelik operasyon sırasında, araziye döşenen mayına basan bir asker yaralandı.

PKK'nın dün Van'ın İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı'nda mesai bittikten sonra kaçırdığı iddia edilen 10 gümrük memuru ve bir şoförden henüz haber alınamadı.

Mardin'de ise polis ve jandarma ekiplerinin PKK'ya yönelik yaptığı operasyonlarda, 10 uzun namlulu tüfek, 1 adet bixi uzun namlulu otomatik tüfek, 8 kuru sıkı tabanca, 3 roketatar, 12 tabanca, 25 av tüfeği, 18 el bombası ile bu silahlara ait çok sayıda mermi ve örgütsel döküman ile mühimmat ele geçirildi.

Operasyonların ardından 64 kişi tutuklandı, 25 kişi de adli kontrol cezası aldı.

AKP Diyarbakır İl Başkanlığına saldırı

Öte yandan, AKP Diyarbakır İl Başkanlığı binasına dün akşam kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce el yapımı 2 patlayıcı atıldı.

Saldırıda bir polis memuru ayağından hafif şekilde yaralandı.

Parti binası önünde güvenlik önlemi alan TOMA yandı.

Polis ise saldırganın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.