BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Şırnak'ta Hüda Par-HDP çatışması: 2 ölü!

HDP'liler ile HÜDAPAR'lılar arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü.

Abone ol

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde bağlı Kozluca Köyü'nde seçim propagandası sırasında HDP'liler ile Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı, 2 kişi öldü.

İdil ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta ve İpekyolu üzerindeki Kozluca Köyü'ne bugün öğle saatlerinde HDP İdil ilçe örgütü yöneticileri seçim propagandası yapmaya gitti. İddiaya göre Hüda- Par taraftarları, gelen HDP'li grubu köye almak istemeyince olay çıktı. 

HDP'lilerin propaganda yapamadan köyden ayrılmasının ardından bu kez köydeki HDP ve Hüda- Par taraftarları arasında çıkan kavga , silahlı çatışmaya dönüştü. Uzun namlulu silahın da kullanıldığı çatışmada Hüda- Par'lı gruptan 38 yaşında Abdülcelal Talayhan ile 34 yaşındaki Mehmet Şerif Şimşek ağır yaralandı.

Talayhan ve Şimşek, ağır yaralı kaldırıldıkları Mardin'in Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yaşamlarını yitirdi.

Hüda- Par'lılar ölüm haberini alınca hastaneye akın etti. Tekbir getiren Hüda- Par'lı grup, HDP'liler aleyhine slogan atarken, çatışmanın çıktığı Kozluca Köyü'nde geniş güvenlik önlemi alındı.

2 ZANLI GÖZALTINDA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, HDP seçim aracı ile Kozluca köyüne gelen partililerle, bir grup Hüda Par'lı arasında tartışma çıktığı, HDP'li oldukları değerlendirilen iki kişinin açtığı ateş sonucu 2 Hüda Par'lının yaralandığı bildirildi.

Hastaneye kaldırılan yaralıların kurtarılamadığı kaydedilen açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığının olayla ilgili soruşturma başlattığı vurgulandı.

Açıklamada, 2 şüphelinin gözaltına alındığı ve bir silahın ele geçirildiği bilgisine yer verildi.

KÖYDEKİ GERGİNLİK SÜRÜYOR

Bu arada, Kozluca köyündeki gerginlik devam ediyor. Çevredeki yerleşim birimlerinden gelen vatandaşlar, jandarma ekiplerince köye alınmadı.

Vatandaşların köyün girişindeki bekleyişi sürüyor.