BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  GÜNCEL

Şırnak ve Silvan'da saldırılar: 3 polis yaşamını yitirdi

Şırnak ve Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde gerçekleştirilen saldırılarda 3 polis yaşamını yitirdi. Sabah saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polisler ile PKK'lılar arasında çatışma yaşandığı aktarılıyor.

Abone ol

Şırnak ve Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen saldırılarda 3 polis yaşamını yitirdi.

Doğan Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı, "Şırnak ve Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 3 polisin öldüğünü" bildirdi.

Şırnak-Uludere karayolunda uygulama yapan polis ekibine bomba yüklü araçla yapılan saldırı ardından ateş açıldı.

Olayda iki polis öldü, 5 polis yaralandı.

Saldırı ardından bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'ye bağlı YDGH (Yurtsever Devrimci Gençli Hareketi) ise sokaklara kazılan hendekleri kapatmaya giden polis ekipleri ile YDGH'lılar arasında çıkan çatışmada bir polis memurunun öldüğü bildirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde 15 mahallede bugün sabah saat 05.00'te geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Doğan Haber Ajansı, "sokağa çıkma yasağı ardından gerçekleştirilen operasyonlarla polis ile PKK'lılar arasında çatışma çıktığını, 7 polisin yaralandığını" bildirdi.

Ajans, hastaneye kaldırılan polislerin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.