BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.432,22
HABER /  DÜNYA

Sınırda tel örgülü, hendekli, duvarlı önlem

El Kaide’ye bağlı Irak Şam İslam Devleti örgütünün kontrolünde bulunan Halep’in Azez ilçesi Türkiye-Suriye sınırında, kaçakçılık ve illegal ...

Abone ol

El Kaide’ye bağlı Irak Şam İslam Devleti örgütünün kontrolünde bulunan Halep’in Azez ilçesi Türkiye-Suriye sınırında, kaçakçılık ve illegal geçişlere karşı hendek kazılırken, sınıra güçlendirilmiş tel örgüler, duvarlar ve aydınlatma direkleri dikiliyor.
Milli Savunma Bakanlığı ile Kilis Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Türkiye-Suriye sınır hattına 27 kilometre uzunluğunda 2.5 metre genişliğinde, 2.5 metre derinliğinde kepçelerle hendek kazıldı. 8 kilometre güçlendirilmiş tel örgülerle kritik bölgeye, bin 500 metre uzunluğunda beton duvar yapılıyor. Duvarların 2 metre yüksekliğinde olduğu bildirildi. Ayrıca sınır hattında, aydınlatma direkleri dikiliyor. Suriye - Türkiye sınırında başta kaçakçılık olaylarını, kaçak mülteci geçişlerini önlemek için Kilis Valiliği İl Özel İdaresi ile Milli Savunma Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmanın kısa süre içerisinde tamamlanacağı, bu projenin Türkiye’de sınır güvenliği açısından bir ilk olduğu bildirildi.
18 Eylül tarihinde Halep’in Azez ilçesinin kontrolü 28 gün süren şiddetli çatışmalardan sonra El Kaide’ye bağlı Irak Şam İslam Devleti örgütünün kontrolüne geçmişti. Bu gelişme üzerine sınırda tedbirlerin arttırılmasından sonra Öncüpınar Sınır Kapısı ve çevresinin bulunduğu bölgenin karşısında bulunan Azez ilçesi ile Kilis sınırının bulunduğu bölgede hendek kazılmaya yeniden başlandı. Hendek kazma çalışmalarının sürdüğü ve toplam kazılan hendeğin uzunluğunun 40 kilometreyi bulacağı öğrenildi.
Öte yandan, Suriye’den Türkiye’ye illegal yollarla Suriyelilerin gelişi sürüyor.
(İHA)