BIST 10.400
DOLAR 32,25
EURO 35,00
ALTIN 2.413,81
HABER /  DÜNYA

Sinemalarda bu hafta

Bu hafta sinemalarda 7’si yerli olmak üzere 8 yeni film vizyona giriyor. Haftanın dikkat çeken yapımları arasındaysa Kedi Özledi, Erkekler, ...

Abone ol

Bu hafta sinemalarda 7’si yerli olmak üzere 8 yeni film vizyona giriyor. Haftanın dikkat çeken yapımları arasındaysa Kedi Özledi, Erkekler, Arkadaşlar Arasında ve Dinozorlarla Yürümek yer alıyor.

Kedi Özledi
Ekranların sempatik yüzü, oyuncu İlker Ayrık’ın başrolünde oynadığı Kedi Özledi filmi, bu haftanın romantik komedi kategorisinde yer alıyor. Yönetmen Mustafa Şevki Doğan’ın uzun süredir planladığı komedi üçlemesinin ilk ayağı olan filmi üniversiteden beri birlikte olan ve aralarından su sızmayan bir çiftin eğlenceli hikayesini anlatıyor. Çevreleri için örnek bir ilişki yaşayan ikiliden erkek tarafının başı istemeden de olsa çapkınlık ile derde giriyor.

Erkekler
Yönetmenliğini Recep İvedik serisi ile hatırlayacağımız Faruk Aksoy’un yaptığı Erkekler filmi haftanın öne çıkan yerli komedi filmi. Ali Poyrazoğlu ve Asuman Dabak gibi tiyatro oyuncularıyla kadrosu dikkat çeken film erkek olmak üzerine eğlenceli bir güzelleme niteliği taşıyor.

Arkadaşlar Arasında
Kavak Yelleri TV dizisi ile hatırlayabileceğimiz Gökhan Horzum’un yönettiği Arkadaşlar Arasında bu haftanın en ilgi çekici yapımlarından bir tanesi. Dramatik bir komedi olan film 30’larındaki birkaç sıkı dostun kendilerini bir rakı masasında hayatlarına dair endişe ve korkularını birbirleriyle paylaşırken bulmalarıyla başlıyor.

Dinozorlarla Yürümek
BBC kanalının ünlü serisinden uyarlanarak beyazperdeye teşrif eden Dinozorlarla Yürümek adlı animasyon filmi bu haftanın ailecek izlenebilecek tek seçeneği. Çekimleri 3D olarak Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit filmlerinin de çekildiği Yeni Zelanda ve Alaska’da yapılan animasyon babalarının izinden gitmek isteyen küçük dinozorlar ve yakın arkadaşları Alex’in çıktıkları heyecanlı bir serüveni anlatıyor.

Bir Hurdacının Hayatı
Ödüllü Tarafsız Bölge (No Man’s Land) filmi ile ünlenen Danis Tanovic’in yönettiği Bir Hurdacının Hayatı, Bosnalı sinemacının bu yıl ülkesindeki 2014 Oscar Ödülleri için adayı olarak seçildi. Amatör bir oyuncu olan ve performansı ile Berlin Film Festivali’nden ödülle dönen Nazif Mujic ise filmin en güçlü yanlarından bir tanesi. Dram türündeki film Nazif adlı bir hurdacının üçüncü çocuğuna hamile olan eşinin ağır bir hastalığa yakalanması sonrasında servet değerindeki ameliyat için çare aramaya başlamasını anlatıyor.

Özür Dilerim
İlk filmi olan Eylül sayesinde Altın Koza’da En İyi Yönetmen ödülünü alan Cemil Ağacıklıoğlu ikinci uzun metraj filminde ünlü tiyatro ve sinema oyuncuları ile birlikte çalışmış. 32. İstanbul Film Festivali’nde Sema Poyraz’a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü de kazandıran yapımın türü ise dram. Zihinsel engelli, yaşı geçkin bir adamın evlenmekte olan kardeşini kıskanması ve ailesine bir şeyleri hatırlatması için evden kaçmasıyla başlayan dramatik bir hikaye ekseninde dönen filmin başrolünde ise Güven Kıraç bulunuyor.

Sürgün
Rıdvan Akar’ın eserinden sinemaya uyarlanan dram türündeki Sürgün filmi imkansız bir aşkı sahneliyor. Rum kızı Eleni ve bir faytoncunun oğlu olan Sedat arasındaki aşk özellikle de genç kızın ailesinin inadı yüzünden geleceği olmayan bir tutkuya dönüşüyor. Türkiye ve Yunanistan arasında iplerin gerilmesi ve neticesinde Türk hükümetinin verdiği kararlar ile Yunan vatandaşların ülkeyi terk etmesi mecburiyeti her şeyi içinden çıkılmaz bir kaosa sürüklüyor.

Yarım Kalan Mucize
Biket İlhan’ın ilk gösterimini 20. Adana Film Festivali’nde gerçekleşen uzun metrajlı filmi Yarım Kalan Mucize, 1940’lı yıllarda nice ülke 2. Dünya Savaşı ile çalkalanırken Anadolu’da eğitim görmek isteyen gençlerin hikayesini anlatıyor. Köy Enstitüleri sayesinde cahillikten uzaklaştırılmak istenen Anadolu halkı ve öğrenim görme istekleri yüzünden şiddete dahi uğrayan gençlerin üzücü yaşamlarına tanıklık ediyoruz.