BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  GÜNCEL

Sinan Engin: Yıldırım'la görüşmelerimi sordular

Savcılığa çağrılan eski futbolcu, yorumcu Sinan Engin ve milli takımın kaptanı, Fenerbahçeli Emre Belözoğlu serbest bırakıldı.

Abone ol

Türkiye'de futbol dünyasını sarsan şike soruşturması kapsamında bugün yeni ifadeler alındı.

Savcılığa çağrılan eski futbolcu, yorumcu Sinan Engin ve milli takımın kaptanı, Fenerbahçeli Emre Belözoğlu serbest bırakıldı.

Sinan Engin, gazetecilere Fenerbahçe'nin tutuklu başkanı Aziz Yıldırım'la yaptığı telefon görüşmelerine ilişkin ifadesinin alındığını söyledi. Engin, ''Yani benim şike ve teşvikle ilgili hiçbir konuşmama yok. Bunu zaten yarın ifadeler çıktığı zaman görebilirsiniz. Tamamıyla bilgime başvuruldu. Yaptığımız sohbetlerle ilgili'' dedi.

Aziz Yıldırım'ın telefonları takip altında olduğu için kendisinin de Fenerbahçe Başkanı'yla yaptığı görüşmelerin dinlendiğini kaydeden Engin, ''Aziz Ağabey'le genel olarak konuştuğumuz şeyler. Yani arada bazı şeyler var ama şike ve teşvikle ilgili bir konuşmamız yok. Bazı şeylerde bilgime başvurdu, burada nedir, burada nedir, bazı fotoğraflar gösterdi, burada nedir, bu nedir diye. Sadece bu. Bunun dışında bazı şeyleri anlatmak istemiyorum ama savcı son derece beyefendi, çok iyi biri'' diye konuştu.

Belözoğlu'na 'cep mesajı' sorusu

Emre Belözoğlu da, sabah gittiği emniyet müdürlüğünden öğleden sonra Adliye'ye götürüldü. Savcılıkta ifade verdikten sonra serbest bırakılan Fenerbahçeli futbolcu Adliye'den ayrıldı.

Soruşturmada ayrıca Ankaragücülü futbolcu Kağan Söylemezgiller ve menajer Ekrem Okumuş da ifade verdi.

Söylemezgiller ve Okumuş ifadeleri sonrasında adliyeye sevk edildi.

Söylemezgiller ve Ekrem Okumuş ifadelerinin ardından adliyeden ayrıldı.

Emre Belözoğlu'nun ise, Ankaragücü'yle oynanan maç öncesinde rakip rakım futbolcu Kağan Söylemezgiller'in cep telefonuna ''bizi sakın zorlamayın'' mesajı attığı iddia ediliyor.

İddia Trabzon Milletvekili Kemallettin Göktaş tarafından dile getirilmiş, ancak Belözoğlu'nun menajeri mesajı Fenerbahçeli futbolcunun değil, ''şaka olsun'' diye kendi ortağının gönderdiğini öne sürmüştü.

30'dan fazla tutuklu

3 Temmuz'da başlayan şike soruşturması kapsamında şu ana kladar 50'den fazla kişi gözaltına alınmış, aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yönetici İlhan Ekşioğlu ile Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Eskişehirspor'un eski teknik direktörü Bülent Uygun ile Beşiktaşlı yönetici Serdar Adalı, teknik direktör Tayfur Havutçu'nun da bulunduğu 30'dan fazla kişi de tutuklanmıştı.

Şike soruşturmasının kaosa sürüklediği futbol dünyasında gözler Futbol Federasyonu Etik Kurulu'nun vereceği karara çevrilmiş durumda.

5 Ağustos'ta başlayacağı açıklanan ligler 9 Eylül'e ertelenmişti.

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Radikal gazetesine yaptığı açıklamada, soruşturma sonuçlansa da sonuçlanmasa da liglerin ilan edilen 9 Eylül tarihinde başlayacağını söyledi.