BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Silivri'de gergin Ergenekon duruşması

6 yıl önce başlayan 277 sanıklı Ergenekon davasında sona yaklaşılırken, dışarıda toplanan kalabalığa çevik kuvvetin gaz ve su sıkarak müdahele ettiği görüldü. Sanıkların bugün son savunmalarını vermeye başlamaları bekleniyor.

Abone ol

6 yıl önce başlayan 67'si tutuklu 275 sanıklı davada sanıklar bugün son savunmalarını vermeye hazırlanırken mahkeme içinde ve dışında gergin anlar yaşanıyor.

Dışarıda duruşma için toplanan kalabalığın barikatı aşmak istemesi ardından çevik kuvvet gaz ve su sıkarak müdahele etti,

İçeride ise çok sayıdaki avukatın içeri alınması konusunda tartışmalar yaşandı ancak duruşma kısa süre önce başladı.

Çok sayıda gazeteci ve Türkiye Gazeteciler Sendikası heyetinin de izlediği davayı 20'nin üzerinde CHP milletvekili de izliyor.

Ağırlaştırılmış müebbet talepleri

Mart ayında yapılan 281. duruşmada savcılar 2271 sayfalık mütalaalarını mahkemeye sunmuş, Mütalaayı okuyan savcı Mehmet Ali Pekgüzel, ''Ergenekon terör örgütünün varlığının sabit olduğu anlaşılmıştır'' demişti.

Savcı Pekgüzel, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Prof. Dr. Erol Manisalı, Prof. Dr. Kemal Gürüz, Orgeneral Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 20'den fazla sanığın TCK'nın 312/1'inci maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savcı, bunun yanı sıra 2007'de Ergenekon soruşturmasının başlatan, Ümraniye'de bombaların bulunduğu evde oturan Ali Yiğit'in ve sonradan Ergenekon davasıyla birleştirilen Danıştay saldırısıyla ilgili tutuksuz sanıklar Süleyman Esen ile Salih Kunter'in beraatini istedi.

Savcı ayrıca, Sedat Peker, Semih Tufan Gülaltay, Mehmet Bora Perinçek, Ali Yasak, Emin Şirin, Güler Kömürcü Öztürk ve Tanju Güvendiren'in de aralarında bulunduğu 96 sanığın “Ergenekon terör örgütüne üye olmak” suçundan 7.5 yıldan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan'ın "darbeye teşebbüs" ve "kasten adam öldürmek" suçlarından 2'şer kez olmak üzere toplam 4 kez müebbet hapsi istendi.

Bedrettin Dalan ve Turan Çömez'in de aralarında bulunduğu 5 firari sanığın dosyalarınınsa ayrılması talep edilmişti.