BIST 10.248
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.392,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Şike soruşturmasında 'keriz silkelendi'

CHP'li Muharrem İnce, şike soruşturmasında üç büyük kulübün artan hisselerine dikkat çekti

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu 'şike soruşturmasında' kararını açıkladı açıklamasına ama karar öncesi üç büyük kulübün İMKB'de işlem gören kağıtlarındaki artış kafaları karıştırdı. "Borsada şike yapıldı" iddiasını gündeme getiren CHP'li Muharrem İnce, kağıtların kimler tarafından alındığını sordu ve kararın birileri tarafından günler önce federasyona yakın isimlere sızdırıldığını ima etti.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Şike soruşturmasının başlamasından sonra Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın hisselerinin en düşük seviyede bulunduğunu bugün ise yükseldiğini belirterek, ''SPK'yı göreve davet ediyorum. 10 Ağustos'tan önce ve sonra bu takımların kâğıtlarını kimler aldı? Futbol Federasyonuna yakın, onların ailelerine yakın isimler var mı? Asıl şike burada. Yani şikenin şikesi var. Ligleri ertelenmesi bu sonucu doğurdu. Neden ligler bir ay ertelendi? SPK'nın doğal görevidir. Burada keriz mi silkelendi? Kimler köşeyi döndü, kimler bire iki kazandı?'' diye konuştu.

‘İHALE ALANLA ALMAYAN BİR OLUR MU?’

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın ''Hiç oy verenle vermeyen bir olur mu?'' sözünü nasıl değerlendirdiği sorusuna, ''(Bize oy vermeyenler patates dinindendir) diyordu, bunların hocaları. Bu da onun torunu, talebesi. Bunu demesi çok normal. Ben de Erdoğan Bayraktar'a şunu söylüyorum; Hiç TOKİ'den ihale alanla almayan bir olur mu?'' karşılığını verdi.

İnce, Kızılay Başkanı'nın ''Kemal Kılıçdaroğlu ile temasa geçtiği için istifa ettirildiği'' şeklindeki haberleri ise, ''Sayın Genel Başkan'ın Somali'ye gidişiyle ilgili Dışişlerine görüş soruldu. Baktık ki sonra Sayın Başbakan da Somali'ye gidiyormuş. Yani bir görev çalınması söz konusu. Ayrıntıları bilmiyoruz ama olasılık dâhilinde. Artık muhalefetle bile konuşmak suç'' diye değerlendirdi.

‘TAK DİYE SÖYLÜYORLAR ŞAK DİYE YAPIYOR’

''Valilere süper yetki getirilmesiyle'' ilgili haberlerin sorulması üzerine İnce, ''Valilik diye bir kurum kalmadı Türkiye'de. Devlet yönetiminin gelenekleri, genleri bozuldu. Bunlar, Tayyip Erdoğan'ın il başkanlarıdır. Valiler onun emir eri konumunda'' dedi.

İnce, Ramazan sonrasında sınır ötesi operasyona nasıl bakacakları yönündeki soruya da ''Türkiye, ABD'nin ve diğer batılı güçlerin taşeronu konumundadır. Batılı güçler ne derse Türk hükümeti onu yapar. Ramazan nedeniyle PKK'ya hoşgörü... Libya'yı bombalıyor NATO. Oradakiler Müslüman değil mi? O NATO güçlerinin içinde Türk askeri yok mu? Jandarmalığa soyunmuş bir Türkiye var. Tak diye söylüyorlar şak diye yapıyor Sayın Başbakan'' şeklinde yanıtladı