BIST 10.320
DOLAR 32,19
EURO 35,09
ALTIN 2.459,13
HABER /  GÜNCEL

Şike soruşturmasında bir sorgu daha

Şike soruşturmasında Sivas Valisi Kolat, dönemin Garnizon Komutanı Bayram ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ifade verdi

Abone ol

Futbolda şike soruşturması kapsamında sorgular bitmiyor. Bu sefer, Sivas Valisi Ali Kolat, dönemin Garnizon Komutanı Muammer Bayram ile Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün 'tanık' sıfatıyla ifadeleri alındı.

Üçlünün Sivasspor Fenerbahçe maçı öncesi Büyük Otel'de yenen ve şike parasının geldiği iddia edilen Fenerbahçe ve Sivassporlu yöneticilerin katıldığı yemek ile maç öncesi ve tribünde yaşananlar ile ilgili ifade verdikleri öğrenildi.

"ZİYARETE GELDİK!"

Dün Kolat ve Ürgüp ifade için Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Önceki gün de Sivas Garnizon Komutanı emekli Tuğgeneral Muammer Bayram'ın sessiz sedasız adliyeye gelerek savcı Mehmet Berk'e ifade verdiği belirlendi. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sivas Valisi Ali Kolat, "Ziyaret için geldik. Herhangi bir ifade vermedik" dedi. Bu isimlerin ifadesine başvurulmasını şike soruşturması kapsamında tutuklanan Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın avukatları talep etmişlerdi. Odyakmaz'ın avukatı Serhat Çetin, "Bu isimlerin Sivas-Fenerbahçe maçı öncesi şike yapılmadığına şahit olduklarını zikrettik" şeklinde konuştu.

"PROTOKOL BİLETLERİ VARDI"

Üçlünün soruşturma kapsamında ifade vermesine geçen sezon son hafta oynanan Sivasspor-F.Bahçe maçı öncesi Sivas Büyük Otel'de iki kulüp yöneticilerinin yedikleri yemek ile maç öncesi tribünde yaşanan ve soruşturma dosyasına giren bazı olaylar olduğu iddia edildi.

Vali Kolat'ın da iştirak ettiği öğrenilen yemekte şike valizinin teslim edildiği ileri sürülmüştü. Sabah'ın haberine göre, savunma avukatları ise çantada maç protokol biletlerinin olduğunu söylemişlerdi.