BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  GÜNCEL

Şike fotoğraflarını basına kim sızdırdı?

Şike operasyonu kapsamında basına sızdırılan şike fotoğraflarını Aziz Yıldırım'ın avukatının sızdırdığı iddia edildi.

Abone ol

Şike operasyonu kapsamında basına sızdırılan ve gizlilik ihlalinin çürütüldüğü belirtilen fotoğrafları, Aziz Yıldırım'ın avukatının sızdırdığı iddia edildi.

Türk futbolunu sarsan Şike Operasyonu'nu gerçekleştiren Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bir yandan adli soruşturmayı yürütürken, diğer taraftan da basında çıkan haberlerin kaynağını araştırmakla uğraşıyor.

Yeni Akit gazetesinde yer alan habere göre, operasyon kapsamında yakalanan ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yakınlığı ile bilinen Bülent İbrahim İşcan isimli şahsın 03.07.2011 günü, R.E. ve G.K. isimli avukatları huzurunda alınan ifadesinin, Aziz Yıldırım'ın avukatı olan Abdullah Kaya tarafından Hürriyet gazetesi muhabiri T.A.'ya verildiğini belirleyen Organize Şube yetkililerinin, tutanak ve üst yazı ile Fatih Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

AVUKATLARA SORULDU

Edinilen bilgilere göre Organize Şube'ye bir gazetecinin durumdan haberdar olarak şikayeti ile başlayan süreç, görevlilerin ifadeye giren avukatlar ile yapılan görüşmeler sonucu aydınlığa kavuştu. Buna göre Organize Şube yetkilileri, ifadeye giren avukatlar ile görüşerek bu avukatların aldıkları ifadeleri kimlere verdiklerini sordu. İfadeye giren avukatların da ifadeleri başka kimlere verdiklerini söylediler. Bunun üzerine söylenen isimleri takip eden polis iddiaları, mobise kamera kayıtları ile de delillendirerek Avukat Abdullah Kaya hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

DİĞER TARAFTAN GİZLİLİK İHLALİ ŞİKAYETİ

Fenerbahçe Kulübü ve Aziz Yıldırım'ın avukatlarının diğer yandan ise 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak müvekkilleri ile ilgili yayın yasağı kararı aldırmak istedikleri kamuoyuna yansıyan haberlerden biriydi. Ayrıca aynı avukat grubu savcılığa, HSYK ve TBMM'ye müracaat ederek soruşturma ile ilgili birçok gizli kalması gereken bilginin medyaya sızdırılarak soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiğine dair soruşturma birimleri ile ilgili şikayetçi oldular.

YAYIN YASAĞI İSTEYEN DE SIZDIRAN DA AYNI

Manidar olan ise bir yandan yayın yasağı kararı aldırmak isteyip bir yandan da soruşturmacıları gizliliğin ihlali ile suçlayan avukat grubu içerisinde yer alan ve Aziz Yıldırım'ın da avukatı olan Av. Abdullah Kaya hakkında, CMK'nın ilgili hükümleri gereğince avukatlara verilen ifade surtini Hürriyet Gazetesi muhabirine sızdırdığı için polis tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulması oldu.

ERGENEKON VE BALYOZ SANIKLARININ DA AVUKATI

Abdullah Kaya, Ergenekon' soruşturması kapsamında gözaltına alınarak serbest bırakılan emekli Tümgeneral Erdal Şenel'in de avukatlığını yapıyor. Kaya, İkinci Ergenekon davası sanığı Levent Göktaş'ın da avukatlığını yaptı.

AZİZ YILDIRIM FOTOSUNU SIZDIRAN POLİS BİN PİŞMAN

Öte yandan, Aziz Yıldırım'ın ifade fotoğrafını Habertürk'e veren polis memuru hakkındaki işlemler sürüyor. Polis memuru İ.T.'nin ifadesinde "pişman olduğunu" söylediği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre İ.T. "Olayın bu boyuta geleceğini hiç tahmin etmemiştim. Yaptığım yanlışın farkındayım. Bu fotoğrafları E.B.'ye(Habertürk muhabiri) vererek herhangi bir maddi yada manevi çıkar sağlamadım. Tamamen E.B.'ye güvenerek bu fotoğrafları verdim. Çok pişmanım. Bundaki kastım şahsın fotoğraflarının gazetelerde yayınlanması değildi, sadece arkadaşım olan E.B.'yi kırmamaktı" dedi.