BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Siirt'te iftar saatinde karakol basıldı

Siirt'in Eruh İlçesi kırsalındaki jandarma karakolu ve üs bölgesine kalabalık PKK'lı grup tarafından ağır silahlarla saldırı düzenlendi.

Abone ol

PKK'nın Siirt'teki karakol baskınında 1 asker şehit oldu, 13 asker de yaralandı.

Öte yandan Şemdinli'de İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri ile teröristler arasındakı çatışma sürüyor.

YARALI ASKERLER HASTANEYE BÖYLE YETİŞTİRİLDİ... FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Teröristlerin iftar saatinde yaptığı saldırıya askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Açılan ilk ateş ve çatışmada askerlerin yaralandığı öğrenilirken, yaralılara müdahale edilmesi için Siirt Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar göreve çağırıldı.

PKK YÜK TRENİNE UZAKTAN KUMANDALI MAYINLA SALDIRDI

Eruh'un kırsal kesiminde bulunan Bilgili Köyü yakınlarındaki jandarma karakolu ile üs bölgesine saat 19.30 sıralarında kalabalık PKK'lı grup tarafından ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin iftar yaptığı dakikalara denk gelen saldırıda üst bölgesi ve karakola uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlere askerler anında karşılık verdi. Açılan ilk ateş ve çatışmada bazı askerlerin yaralandığı bildirildi. Çatışma sürerken bölgeye Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan skorsy helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterlerin de PKK'lıların bulunduğu alanları ateş altına alıp bombaladığı belirtildi. Bölgede çatışmaların yer yer sürdüğü 16781.jpgkaydedildi.

DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞIRILDI

PKK'lıların düzenlediği saldırıda askerlerin yaralandığı bilgisinin gelmesi üzerine Siirt Devlet Hastanesi'nde görev yapan tüm doktorlar göreve çağırıldı. Yaralılara müdahale edilmesi için hastanede hazırlık yapıldı.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE SALDIRI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Günyazı Köyü'nde bulunan Tekeli Taburu ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne akşam saatlerinde PKK'lılar tarafından taciz ateşi açıldı. Tekeli Taburu'nda bulunan güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktığı belirtilirken, Emniyet Müdürlüğü binasına yapılan tazic ateşini ardından ise çevrede özel hareket polisleri tarafından operasyon başlatıldı.

Bölgede 10 gündür operasyonlar ve çatışmalar devam ederken bugün akşam saatlerinde de İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Günyazı Köyü'nde bulunan Tekeli Taburu'na bir grup PKK'lı tarafından taciz ateşi yapıldı. Güvenlik güçlerininde anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Silah seslerinin duyulduğu bölgede, çatışmaların sürdüğü belirtildi.Saat 21.30 sıralarında ise İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına taciz ateşi açılrdı. Yapılan taciz ateşinin ardından özel hareket polisleri bölgede geniş çaplı operasyon başlatı.

Öte yandan, saat 19.30 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından Şemdinli-Yüksekova Karayolu kapatılarak kimlik kontrolu yapıldığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin haber alması üzerine bölgeye operasyon başlatıldı