BIST 10.236
DOLAR 32,21
EURO 34,71
ALTIN 2.443,62
HABER /  EKONOMİ

Sigortacılar iyi ve kötü sürücü ayrımı yapacak

Türk ekonomisinin 2014’te iyiye gittiğini ve faiz oranlarının beklenen seviyeye inmeye başladığını söyleyen AIG Sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu, ekonomideki iyileşme sayesinde Suiistimal Bürosu, Oto Sigortaları gibi başarılı projelere başlandığını

Abone ol

 Türk Ekonomisinin 2014'te iyiye gittiğini ve faiz oranlarında gözlenen iyileşmenin olumlu gelişme olduğunu söyleyenAIG sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu,ekonomideki iyileşme sayesindeSuistimal Bürosu,Oto Sigortaları gibi başarılı projelere başlandığını belirtti.

 TÜRKİYE’nin Avrupa’daki en hızlı büyüyen ekonomi konumunda olduğunu belirten AIG Sigorta Genel Müdürü Süleyman Sağıroğlu, Türkiye’nin 2002-2011 döneminde ortalama büyüme oranının yüzde 6 olduğunu ifade etti. Türkiye’nin dış ticaret açığını yüzde 30 oranında azalttığını vurgulayan Sağıroğlu, ihracatta yüzde 10 oranında bir artış olduğunun da altını çizdi. Sağıroğlu, sigorta sektörünün Türkiye’deki büyüme potansiyelinin çok yüksek seviyelerde olduğunu vurguladı. Avrupa ve Amerika ile kıyaslandığında genç ve eğitim düzeyi hızla yükselen bir nüfusa sahip olduğumuzu söyleyen Sağıroğlu, “Sigorta bilincini yükseltmek ve sigorta pastasını büyütmek zor olmaz. Müşterilerin sigortanın faydasını doğru algılaması adına sigorta şirketlerinin operasyonel mükemmellik, bilhassa hasar hizmetlerindeki mükemmellik konusunda hassasiyet göstermeleri gerekiyor” diye konuştu.

‘BEKLENEN BAŞARI SAĞLANACAK’

Türkiye’nin 2014’te ekonomisini ve faiz oranlarını beklenen seviyeye çekebileceğini söyleyen Sağıroğlu, ekonomideki bu iyileşme sayesinde son dönemde sigorta sektörü adına birçok başarılı projeye imza atıldığının altını çizdi. “Oto Sigortaları Projesi’yle sadece ‘sertifikalı eş değer parça’ kullanılmaya başlanarak müşteri nezdinde önemli bir tatmin sağlanacak. Suiistimal Bürosu kurularak iyi ile kötü birbirinden daha net ayrılmış olacak. Trafik kazası mağdurlarını zarara uğratan birtakım hasar aracılarının suiistimalleri engellenmeye çalışılarak, suni olarak oluşan maliyetler aşağı indirilmeye başlanacak. Son olarak, trafik sigortasında zarar kusurlu tarafın sigorta şirketinden değil, tarafların kendi şirketinden karşılanacak” diyen Sağıroğlu, yapılan yatırım ve düzenleyiciler sayesinde, iyi ve kötü sürücü ayrımının da yapılabileceğini söyledi.