BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sigaraya başlama yaşı 11 oldu!

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Adana İl Temsilcisi Mehmet Aslanbaba, sigarayla ilgili alarm verdi...

Abone ol

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Aslanbaba, sigara şirketlerinin sigaranın faydalarına dair aldıkları doktor raporlarının artık çok eskide kaldığını kaydetti.

Son yüzyılda köleliğin kaldırıldığını ve insan tabiatının her türlü köleliği reddettiğini vurgulayan Aslanbaba, bağımlılığın da bir tür kölelik olup bundan kurtulmak gerektiğini ifade etti.

Yeşilay'ın 1920 yılından beri zararlı alışkanlıklarla mücadele ettiğini hatırlatan Aslanbaba, "Gelin bu günden itibaren sigara zehrini bırakalım. Biz Yeşilay olarak sigaraya ait iş alanlarının artık kârlı olmaktan çıktığı bir dünyanın hayalini kuruyoruz. Çocuklarımıza böyle bir dünya bırakmayı istiyoruz." dedi.

Sigaranın sinsi, yavaş öldüren bir zehir olduğunu dile getiren Aslanbaba, üretici firmaların karlılıklarını artırmak için sigaranın içine bağımlılık artırıcı maddeler koyduğunu bildirdi. Aslanbaba, "Bağımlılık yapan sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddeler üreten firmalar insanlığa karşı suç işliyor." şeklinde konuştu.