BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47

Sıcak havalarda ne yapmalı?

Sıcak havalarda ne yapmalı?

Havaların ısınmasıyla güneşe bağlı olarak oluşması muhtemel sağlık problemlerine karşı tedbirli olmak gerekiyor. aşırı güneş ve sıcağın olumsuz etkilerinden korunmak için uzmanların önerilerini dikkate almakta fayda var.

Sıcak havalarda ne yapmalı?

Havaların ısınmasıyla güneşe bağlı olarak oluşması muhtemel sağlık problemlerine karşı tedbirli olmak gerekiyor. Aşırı güneş ve sıcağın olumsuz etkilerinden korunmak için uzmanların önerilerini dikkate almakta fayda var.

Sıcak havalarda ne yapmalı?

Vücut aşırı ısıya maruz kaldığında, eğer normal ısı ayarlama mekanizmaları aşılır ve vücut artık daha fazla ısıyı tolere edemez hale gelirse, sağlık problemleri oluşur. Aşırı sıvı ve elektrolit kaybı ile kramplar ve hipovolemik şok, ısı düzeninde bozulma ile tehlikeli ateş yükselmesi ortaya çıkabilir. Dehidratasyon(sıvı kaybı), aşırı terleme, kusma, ishal, yaşlılık, yüksek nem, ağır çalışma, yetersiz havalandırma ve aşırı giyinme klinik tablonun ağırlaşmasına katkıda bulunur.

Sıcak havalarda ne yapmalı?

Aşırı sıcak, kalp hastalığı, hipertansiyon (yüksek tansiyon), dolaşım-solunum problemi, serebro vasküler hastalığı, zeka geriliği, alkolizm gibi kronik hastalığı olan kişilerin yaşamını tehdit eder. Sıcak havaya karşı alabileceğiniz önlemler şöyle:

Sıcak havalarda ne yapmalı?

10:00-16:00 arası güneşe çıkmayın
Güneş ışınlarının etkisinin güçlü olduğu saat 10:00-16:00 arasında güneş ışınlarından kaçınmalı ve bu saatler gölge bir yerde(gölgelik bir ağaçaltı, şemsiye vb.) geçirilmelidir.