BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.411,67
HABER /  POLİTİKA

Sezeri 32 bin Kartal uğurlayacak

Beşiktaş taraftarı, Cumhurbaşkanı Sezer'e, muhteşem bir veda töreni düzenlemek için kampanya başlattı...

Abone ol

Beşiktaşlı taraftarlar, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e, muhteşem bir veda töreni düzenlemek için internet sitelerinde kampanya başlattı. Siyah-Beyazlılar, İnönü Stadı'nda bir Beşiktaş maçını seyretmeye davet edip, Sezer'i 32 bin taraftarın ayakta alkışları ile görev süresinin sonunda onurlandırmanın planlarını yapıyor. Sezer'in emekliye ayrıldıktan sonra Kartal'a başkan olmasını isteyen bazı taraftarlar ise 10. Cumhurbaşkanı'nın Beşiktaş'ı borç yükünden ve Beşiktaşlı duruşu erozyonundan rahatlıkla kurtaracağına inançlarını dile getirdiler.

Kampanyayı forzabesiktas forum sitesinde Bora Cuci isimli bir taraftar başlattı. Cuci'nin, 'Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören, Beşiktaşlılığını her zaman belirten ve gururla söyleyebilen Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet Sezer'i Beşiktaşımızın bir maçına davet etse ve biz de son görevimiz olarak mabedimizde (İnönü Stadı'nda) kendisini ayakta alkışlayarak, yürekten alkışlayarak onore etsek ve kendisiyle gurur duyduğumuzu belirten mesajlar versek, nasıl olur diye düşünmekteyim. Bu toplumsal mesaj da derin devlet tartışmalarının döndüğü, herkesin gergin olduğu toplumsal yaşamda, hem Beşiktaş tribünlerinin yaratıcılığı hem de halkların kardeşliği açısından iyi olur, rakiplerimiz ise böyle bir konuda ne duruma düşer diye düşünmekteyim' şeklindeki teklifi çığ gibi destek gördü.

TOPLUMSAL BİR MESAJ

'forzabesiktas'ta başlayan Sezer'in Beşiktaş maçına davet edilmesi kampanyası, diğer Beşiktaşlı taraftar gruplarının forum sitelerinde de rağbet gördü. 'webkartallari.com'daki Beşiktaşlılar da Sezer'e İnönü Stadı'nda alkışlarla veda kampanyasına destek verirken, bir taraftar da Sezer'le ilgili bir hayalini dile getirdi. Celal Alp Tunç isimli taraftar, Sezer'in Beşiktaş'a başkan olmasını istedi. Tunç 'webkartallari.com'daki forumda bu konudaki görüşlerini 'Aslında Sayın Cumhurbaşkanımız emekli olunca Beşiktaş'a başkan olsa tam süper olur. Bu borç yükünden ve BJK'lı duruşu erozyonundan bizi kurtarmayı rahatlıkla başarır kanaatindeyim. Yalnız potansiyel icraatları bazı kesimlerce (avantacılar, beleşçiler, mamalilar, fareler, ...) hiç de iyi karşılanmayacağından seçilmesi de kolay olmaz' diye dile getirdi.

Futbolu iyi biliyor

Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Siyah-Beyazlılar'ın yeni yönetim Kurulu'nu 8 Şubat'ta Çankaya Köşkü'nde kabulünde, futbolu ne kadar iyi bildiğini de örnekleri ile ortaya koymuştu. Sezer, bir ay önceki ziyaret sırasında bugün eleştirilerin odağında yer alan Zico, Gerets ve Tigana'nın kulüplerinin ağırlığını kaldıramadığını söylemişti. Beşiktaşlı yöneticilere Türk futbolunun geleceği için gençlere yatırım yapmaları tavsiyesinde bulunan Sezer, Sabah Gazetesi'nde 9 Şubat'ta yer alan habere göre üç büyüklerin teknik direktörleri için 'Bence Beşiktaş'ın başındaki Tigana, G.Saray'daki Gerets ve F.Bahçe'de Zico üç büyük takımımızın ağırlığını kaldıracak, onlara vizyon katacak isimler değil' ifadelerini kullanmıştı. Sezer'in, 'Zico ve Tigana'nın futbolculuğunu bilirim, Gerets'i o kadar tanımam. Ama iyi futbolcu olmaları iyi teknik adam olacakları anlamına gelmez' şeklinde sert bir değerlendirmede bulunduğu gazetelerde manşetlere çıkmıştı.

Yönetim tam destek verdi

Beşiktaş İletişim Komitesi Başkanı Gülnaz Arsel, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görev süresi dolmadan İnönü Stadı'nda bir maça gelmesi kampanyasına tam destek verdi ve 'Siyah-Beyazlı taraftarların bu önerisine sıcak bakıyoruz' dedi. Gülnaz Arsel, Sezer'in yoğun programı nedeniyle daha önce yaptıkları davetleri kabul etmediğini belirterek, 'Cumhurbaşkanımız'la her görüşmemizde kendilerini maçlarımıza davet ettik. Ancak kendisi yoğun programından dolayı maçlarımıza gelemedi. Cumhurbaşkanımızın görev süresinin dolmasına az bir süre kaldı. Taraftarlarımızın da kendisini çok sevdiğini ve tribünde görmek istediklerini biliyoruz. Bu süre süre içinde Cumhurbaşkanımızı tekrar maça davet edeceğiz' diye konuştu.