BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Seyrantepe Stadı zarar ettirdi

Galatasaray için Seyrantepe'de inşa edilen yeni stadın yüklenici firması VARYAP projeden zarar etti.

Abone ol

VARYAP İnşaat Ceo'su Erdinç Varlıbaş, Seyrantepe Projesi'nden zarar ettiklerini belirterek, "Biz bu projede paraya bakmadık. Bu iş bizim için namus meselesi oldu" açıklamasında bulundu.

Seyrantepe Stadıyla ilgi katıldığı bir televizyon programında konuşan Varlıbaş, stadın Galasaray Kulübü'nün isteklerin nedeniyle 29 Ekim'de değil, ocak ayında satılacağını söyledi.

Problemli ihale

"Bu iş bizim için namus meselesi oldu" diyen Varlıbaş, "Stat projesinde çok fazla hesaba kitaba bakmadık, biraz sosyal sorumluluk projesi gibi de ele aldık diyebiliriz. Sonuçta tabii ki bir ticari kuruluşuz o işin yapılması lazım, firma olarak bu projenin ilerlemesinde maddi manevi çok büyük desteklerimiz de oldu. Ama biz bunu da konuşmayalım, en önemli şey Türk spor camiasına uluslar arası arenada adından sıkça bahsedilen büyük bir mutlulukla, ‘burası bizim’ diyebileceğimiz bir yapı kazandırdık. Bu yapı sadece Galatasaray taraftarlarını değil, yetmiş milyonu ilgilendiriyor" dedi.

En iyi stad olacak

UEFA 2016 kriterlerine uygun olan tek stat Galatasaray’ın sahibi olacağı Seyrantepe Spor Kompleksi olduğunu ifade eden Varlıbaş, 18 değişik ülkeden yatırımcılarında projeyle ilgilendiğini ifade etti.

Teklif alıyorlar

Yabancı ülkelerden stad inşaatı için teklifler alan Varlıbaş, Irak’ta iki stat Katar’dan, Kuzey Afrika’dan, Fas’tan, Ukrayna’dan stadyum teklifleri aldıklarını söyledi.