BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Seymenbaşı CHP'den aday oluyor!

Ankara Kulubü Derneği Genel Başkanı ve DPT uzmanı Metin Özaslan, Ankara'dan büyükşehir için aday oluyor.

Abone ol
Ankara Kulubü Derneği Genel Başkanı ve DPT Uzmanı Dr. Metin Özaslan, CHP'den adaylık için başvuruya hazırlanıyor. Kalkınma Bakanlığı'ndan ve görevli olduğu STK'lardan istifa eden Özaslan, yarın CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için başvuruda bulunacak.

AK Parti'den Ankara'yı almak için aday arayışını sürdüren CHP'ye Ankaralı seymenlerden bir isim geliyor. Ankara Kulubü tarafından Seymenbaşı ünvanı verilen DPT Uzmanı Dr. Metin Özaslan, CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Kalkınma Bakanlığı'ndaki görevinden istifa etti.

MANSUR YAVAŞ BENZETMESİ

CHP kulislerinde, Ankaralı olması ve uzun yıllar üst düzey bürokraside görev alması nedeniyle Mansur Yavaş profiline en yakın aday olarak tanımlanan Metin Özalsan'ın sağ seçmenlerden de oy alabileceği belirtiliyor. Özaslan, son olarak Ankara'nın en köklü STK'larından olan ve Atatürk'ün talimatı ile kurulan Ankara Kulubü Genel Başkanlığı görevini yürütüyordu.

BAŞVURUYU YAPIYOR
 
Bu arada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'den aday sayısı da artıyor. Milletvekilleriyle birlikte bu sayının daha da artacağı belirtilirken, Özaslan'ın yarın saat 11'de bir grup partiliyle birlikte Ankara İl Örgütü'ne giderek adaylık başvurusu yapacağı kaydedildi.