BIST 10.219
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.456,56
HABER /  GÜNCEL

Şevçenko siyasete atılacak

Ukraynalı futbolcu Andriy Şevçenko aktif spor hayatına nokta koyarak siyasete atılacağını açıkladı.

Abone ol

Ukrayna'nın yetiştirdiği en ünlü futbolculardan Andriy Şevçenko aktif spor hayatına nokta koyup siyasete atılacağını açıkladı.

2004'te Avrupa'da Yılın Futbolcusu seçilmiş olan ve AC Milan formasıyla Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Şevçenko, Avrupa'da edindiği deneyimi paylaşmak ve ülkesi için yararlı işler yapmak istediğini söyledi.

Ukrayna milli takımı kaptanı, bu amaçla iş dünyası ile bağlantılı "Ukrayna İleri" adlı partiye katılacağını ve Ekim ayındaki genel seçimde aday olacağını duyurdu.

Ukrayna İleri partisi, bu yılın başlarında, halen cezaevinde bulunan eski Başbakan Yulia Timoşenko'nun partisinden kopan siyasetçilerce kurulmuştu.

Şevçenko liderliğini Nataliya Korolevska'nın yaptığı partide hedefinin sosyal sektörleri ve sporu desteklemek olduğunu söyledi; "Benim sloganım sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" dedi.

Korolevska da düzenlenen basın toplantısında Şevçenko'ya desteğinden ötürü teşekkür etti, hedeflerinin siyasete yeni bir nitelik kazandırmak olduğunu söyledi.

Ülkenin en popüler isimlerinden olan 35 yaşındaki Şevçenko 1990'larda Dynamo Kiev'de oynarken adını dünyaya duyurdu. AC Milan ve Chelsea'de de forma giydi.

2005'te Turuncu Devrim eylemleri ardından iktidara gelen Viktor Yuşçenko, Şevçenko'nun hükümete gönüllü ve ücretsiz danışmanlık yaptığını açıklamıştı.

Şevçenko iki ay sonraki seçimlerde yarışacak tek spor yıldızı değil.

Ukraynalı bir diğer ünlü sporcu, ağır sıklet boks şampiyonu Vitali Klitşko da siyasete atılıyor.

Ancak Klitşko kendi partisini kurdu ve buna kısa adı yumruk anlamına gelen UDAR adını verdi.