BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,47
HABER /  GÜNCEL

Şervan Gökhan'ın raporunda usulsüzlük yok!

Ankara Tabip Odası Onur Kurulu, Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’e verilen Doç.Dr.Şervan Gökhan imzalı raporda herhangi bir usulsüz işlemin olmadığına oybirliği ile karar verdi. Kararda, “Tıp doktorlarının yaptığı tıbbi işlemler ve verdikleri kararların özellikle sosyal medyada yanlış algılamayla bir sosyal linç kampanyasına dönüştürülmesi kabul edilemezdir” denildi.

Abone ol

Ankara Tabip Odası Onur Kurulu, 13 Haziran 2018 tarihli toplantısında alınan karar Yönetim Kurulu imzasıyla basına açıklandı. Kararda, Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu’nun talebi üzerine, Doç.Dr.Şervan Gökhan’ın eski Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’e verdiği 7 günlük iş göremezlik raporunun soruşturulduğu ifade edildi. Yapılan inceleme sonucunda ‘‘Hasta kayıtlarını usulüne uygun tutmamak’’ ve ‘’Adli vakaların muayenesinde ve rapor tanziminde gerekli özeni göstermemek’’ suçlamaları için herhangi bir eylemin olmadığı tespit edildi. Kararda, “herhangi bir cezai işleme gerek olmadığına oybirliğiyle karar verilmiştir” denildi.

SUÇU TESPİT YERİ MAHKEMELER

Kararla ilgili olarak Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada Yusuf Yerkel’in bir vatandaşı tekmelemesi ile ilgili konunun adli ve cezai işlemlerinin yapılacağı yerin mahkemeler olduğu ifade edildi. Açıklamada özetle şu değerlendirme yapıldı:

KARARLAR LİNÇE DÖNÜŞTÜRÜLEMEZ

“Tıp doktorlarının yaptığı tıbbi işlemler ve verdikleri kararların özellikle sosyal medyada yanlış algılamayla bir sosyal linç kampanyasına dönüştürülmesi kabul edilemezdir. Dr. Şervan Gökhan7ın vermiş olduğu rapor sanığın suçunu yok etmediği gibi sanığı aklamaya yönelik bir rapor değildir.

ŞİDDET MESAJLARINA MARUZ KALDI

Dr. Şervan Gökhan’ın sosyal medya üzerinde 400 kadar paylaşım ve yorumla sanal şiddet mesajına maruz kaldığı ve hatta yaşamının tehdit edildiği görülmektedir. Bu paylaşım ve yorumların hekimlik mesleğinin erdemini kavramış olan hiçbir meslektaşımız tarafından itibar edilmemesi ve tıbbi deontolojiye aykırı davranılmaması bizler için övünç kaynağıdır. Ancak tıbbi işlemler ve tıbbi raporların nasıl düzenlendiği konusunda eğitim ve bilgi eksikliği olan yurttaşlarımızın sosyal medya yoluyla Dr. Şervan Gökhan’a sanal şiddet uygulaması, hakaret ve tehdit içeren mesajları bizleri üzmekte ve mesleğimiz adına endişelere sevk etmektedir.
Sanal ortamda ve köşe yazarlarının yazılarında, yazılı ve görsel basının organlarında sağlık alanında bilgi kirliliği oluşmaması ve sağlık alanında şiddet uygulamasını azaltacak uygulamaların olması dileğimizdir.”