BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.394,87
HABER /  GÜNCEL

Serinlemek için denize girdiler ama...

Tekirdağ'ın Kumbağ Beldesi’ndeki farklı noktalarda serinlemek için denize giren 3 kişi boğularak öldü, kaybolan 2 kişinin bulunması için çalışmalar sürüyor

Abone ol

İstanbul’un Sultanbeyli İlçesi’nden denize girmek için Kumbağ’a gelen arkadaş gurubu,Gündal Plajı’nda denize girdi.

Burada askerden izinli geldiği öğrenilen 20 yaşındaki Ramazan Kocadağ, boyu 2 metreye yaklaşan dalgalar nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşinin çırpındığını gören ağabey 23 yaşındaki Erkan Kocadağ, kardeşini dalgaların arasından kurtardı. Çevredekiler Ramazan Kocadağ’ı kumsala çıkarttı. Ağabeyi ise dalgaların arasında gözden kayboldu. Gelen sağlık ekipleri durumu ciddiyetini koruyan Ramazan Kocadağ’ı Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği’ne bağlı dalgıç ekipler, Erkan Kocadağ’ı denizden cesedini çıkarttı.

İlk boğulma olayından yaklaşık 1 saat sonra aynı sahilde denize açılan 13 yaşındaki Ferdi Karakaya gözden kayboldu. İhbar üzerine gelen Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği’ne bağlı dalgıç polisler kayıp olan Karakay’yı denizde arama çalışmalarını sürdürüyor.

Aynı dakikalarda 1 kilometre uzaklıktaki Belediye Plajı’nda denize açılan iki arkadaş boğulma tehlikesi geçirdi. Arkadaşlardan biri çevredekiler tarafından denizden çıkartıldı, ancak kimliği belirlenemeyen erkek kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kayıp olan diğer arkadaşı ise dalgıç polisler tarafından aranıyor. Belediye plajından kimliği belirlenemeyen bir kişi de boğularak hayatını kaybetti. Ölen erkek şahsın cesedi dalgıçlar tarafından sahile çıkartıldı. Yaşanan boğulma olaylarına rağmen çok sayıda kişi denize girip, güneşlenmeyi sürdürdü.

Jandarma ve savcının yaptığı incelemelerin ardından cesetler Tekirdağ Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olaylarla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.