BIST 10.922
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.501,28
HABER /  DÜNYA

Serdar Adalı’dan Beşiktaşlıları sevinidirecek haber

Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Serdal Adalı, genel kurul öncesinde Yalova’ya gelerek kongre üyeleriyle buluştu. Yeni stat arayışı konusunda ça...

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Serdal Adalı, genel kurul öncesinde Yalova’ya gelerek kongre üyeleriyle buluştu. Yeni stat arayışı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunan Adalı, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynamayı düşünmedikleri söyledi. Adalı, ayrıca yapacakları transferlerle camianın gurur duyacağını da belirtti.
Beşiktaş’a başkan adayı olan Serdal Adalı, Yalova’ya gelişinde çiçeklerle karşılandı. İlk olarak Yalova 77 Beşiktaşlılar Derneği’ni ziyaret eden Adalı, burada dernek yetkilileri ile bir süre sohbet ettikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Teknik direktörlük için Felix Magath’ın adının geçtiğinin hatırlatılması üzerine Adalı, "Bu konuda sürekli olarak sorular geliyor. İki teknik direktörle görüşüyoruz. Bunların tavsiye ettikleri futbolcularla da görüşüyoruz. Ancak isim açıklayabilmemiz için önce genel kurulun bize yetki vermesi lazım. Allah izin verirse 17 Haziran sabahı hem teknik direktörümüzü hem de konuştuğumuz futbolcuları camiamızla paylaşacağız" dedi.
Transferler konusunda da isim vermeyen Adalı, "Tüm camia çok iyi bilsin ki, transfer edeceğimiz isimler camianın gurur duyacağı isimler olacak. Ancak bu isimler konusunda bizi çok da sıkıştırmaya gerek yok. Genel kuruldan önce söylemem" diye konuştu.

ÖNDER ÖZEN’E YEŞİL IŞIK
Görev geldikleri takdirde Futbol Genel Direktörü Önder Özen’le çalışmaya devam edilip edilmeyeceğinin sorulması üzerine ise Adalı, "Uygulanmak istenen sisteme hiçbir itirazımız yok. Sportif direktörle futbol şubesini yönetmek bizim de kafamızdaki uygulama. Önder Bey’le ben daha önce tanışma fırsatı bulamadım. Burada kafamda hiçbir ön yargım yok. Yeter ki, Beşiktaş’a faydalı olacağına inanalım. Elbette ki, çalışmak isterim. Sistem, bizim kafamızdaki sistem" dedi.

"GENÇ OYUNCULARA BEŞİKTAŞ’IN İHTİYACI VAR"
Beşiktaş’ın gündeminde yer alan Mevlüt Erdinç, Sinan Bolat ve Gökhan Töre’nin transferi için girişimlerin sorulması üzerine de Serdal Adalı, "Genç oyunculara Beşiktaş’ın ihtiyacı var. İlerleyen yıllarda yabancı oyuncuya gelecek sınırlama ile yerli futbolcuya yönelme mecburiyeti doğacak" diye konuştu.

"OLİMPİYAT STADYUMU’NDA OYNAMAYI ARZU ETMİYORUZ"
Önümüzdeki sezon maçları Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynamayı arzu etmediklerini belirten başkan adayı Serdal Adalı, "Keşke hem içerisinde oynayıp hem de inşaatı devam ettirebilme şansımız olsa. Henüz projeyi görme şansımız olmadı. Projeyi gördükten sonra buna karar vereceğiz. Ama şu anda mevcut yönetimin Fenerbahçe ve Galatasaray’ın statlarında oynanması yönünde bir projesi var. Ama bu konuda bizden önce verilmiş bir karar varsa bizim buna uymamız gerekli. Ama Olimpiyat Stadı’nda oynamayı arzu etmiyoruz" dedi.

"TRANSFERE 15 MİLYON EURO’LUK BÜTÇE"
Transfer bütçesinin 15 Milyon Euro olarak açıklandığını hatırlatan Adalı, "Bizim finansal olarak bir hazırlığımız var. Finansal hazırlığımız tamamen Beşiktaş’ın borçlarının yapılandırılması ve herhangi bir aksilikte stadın bitirilmesi için ayrılmış bir finansman. Yönetimin cebinden verdiği ve kulübün borçlandırıldığı bir sistemle transfer yapmayı düşünmüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
Serdal Adalı, dernek ziyaretinin ardından Yalova’daki Beşiktaş kongre üyeleriyle bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulundu.
(İHA)