BIST 10.759
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.504,77
HABER /  DÜNYA

Serbest kalma maddesi değişiyor

Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Onur’un sözleşmesini uzatması konusunda özveride bulunduğunu söyledi. Güney, "Sözleşmesindeki, ’7...

Abone ol

Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Onur’un sözleşmesini uzatması konusunda özveride bulunduğunu söyledi. Güney, "Sözleşmesindeki, ’7.5 milyon Euro veren alır’ maddesini, ’en az 15 milyon Euro getiren alır’ maddesi ile değiştireceğiz" dedi.
Trabzonspor Yönetim Kurulu, sözleşmesi 2016 yılında sona erecek olan ve ismi başta Manchester United olmak üzere birçok Avrupa Kulübüyle anılan kaptan Onur Recep Kıvrak ile yeni bir sözleşme imzalamak için büyük oranda anlaşmaya vardı. Futbolcuyla, kulüp yöneticileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda Onur’un sözleşmesindeki, “7.5 milyon Euro’yu getiren alır” maddesi de değiştirilerek, “15 milyon Euro’yu getiren alır” maddesi konulacak. Futbolcunun yıllık aldığı ücrette de önemli bir artırıma giden yönetimin, 2016 yılında bitecek olan sözleşmeyi de 2018 yılına uzatmak için Onur’la el sıkıştığı belirtiliyor. Yapılacak olan son görüşmelerin ardından milli futbolcunun bir-iki güne kadar sözleşme imzalaması bekleniyor.

SERBEST KALMA MADDESİ DEĞİŞİYOR
Basın mensuplarına açıklamada bulunan Trabzonspor Genel Sekreteri Köksal Güney, Onur’un sözleşmesini uzatmak için gerekli fedakarlıkları yaptığını belirterek, "En büyük misyonumuz Trabzonspor alt yapısından yetişmiş bir omurga oluşturup, Onur gibi karakterli oyuncularla da bunu karıştırarak bir kadro oluşturmak. Bunu da bu sene bir miktar gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz" dedi.
Güney, Onur’un sözleşme konusunda gerekli özveride bulunduğunu ifade ederek, "Bugün baktığımızda her maçta 3-4 tane bizim alt yapımızdan yetişen futbolcumuz var. Onur gibi oyuncularla birlikte inanan, mücadele eden bir takım oluşturmak istiyoruz. Onur da bizim değer taşlarımızdan bir tanesi. Onur da her fırsatta, ‘Trabzonlu değilim ama Trabzonlu gibi hissediyorum’ diyor. Buradan bir müjde vermek istiyorum. Onur’un sözleşmesini uzatacağız. Sözleşmesindeki, ’7.5 milyon Euro veren alır’ maddesini, ’en az 15 milyon Euro getiren alır’ maddesi ile değiştireceğiz. Kendisi bu konuda özveride bulunuyor. Kendisi Trabzonspor’un önemli bir parçası ve kaptanı. Onun bu davranışı bizim şevkimizi artırıyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Hem sözleşmesini uzatacağız, hem de maddeyi değiştireceğiz" açıklamalarında bulundu.
(İHA)