BIST 10.175
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.405,45
HABER /  DÜNYA

Seni kim kaçırdı ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Modacı Barbaros Şansal’ın palalı saldırganın CHP ile ilişkisinin bulunduğu iddialarını yanıtlayara...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Modacı Barbaros Şansal’ın palalı saldırganın CHP ile ilişkisinin bulunduğu iddialarını yanıtlayarak, "Seni kim kaçırdı? Seni kaçıranlar iktidarla ilintisi olan adamlar mıdır? Herhangi bir yetkili midir ? Bunları kamuoyuyla paylaşmazsanız, AKP’nin oyununun parçası olacaksınız" dedi.
Partisinin Kadıköy İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Palalı saldırgan hikayesinin tüm haber bültenlerini meşgul ettiğini anlatan Tekin, “Bir kısım TV’ler bunu da fırsat bilerek, üç gün üst üste bütün yayınlarını bunun üzerine kurdular. İktidar yetkilileri boş durur mu ? Çelik, çıkıp dedi ki ’Savcıları göreve çağırıyorum’. Günaydın” dedi.
Karaköy’de Gezi olayları sonrasında başörtülü bir kadına saldırılmasını değerlendiren Tekin, “Başbakan ‘Sopalı 150 kişi bir kadına saldırdı. Bunun belgeleri görüntüleri var’ dedi. Sayın başbakan bu belgeleri kamuoyu ile paylaşmazsanız namertsiniz. Bunu gören gazeteciler de yazmazsa namertsiniz. Çünkü o organizasyonun tamamen iktidarın kendi organizasyonuydu. Açıklayın, önce CHP olarak o magandalardan hesap sormak boynumuzun borcudur. Ama açamıyorsunuz. Açtığınızda kendinizi göreceksiniz” diye konuştu.
Aynı dönemde CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın da bir grup maganda tarafından basıldığını anlatan Tekin, kimsenin bu magandalardan hesap sormadığını söyledi.

PALALI SALDIRGANLA İLE İLGİLİ İDDİALARI YANITLADI
Modacı Barbaros Şansal’ın palalı saldırgan ile ilgili iddialarını da yanıtlayan Tekin, şunları söyledi;
“7 Temmuzda bir başka maganda çıktı palalı saldırı diye. Bunlara CHP ne demiş daha ilk günlerde savcıları göreve çağırmışız. Sözde bir konuşmaya tanık olmuş, o konuşmada CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak ben de oradaymışım. Bu palalı organizasyonu yapacakmış bizimkiler ben de tanık olmuşum. Ne büyük beceri varmış bu CHP’de ya. Yani bir organizasyon yapıp kendi binanıza saldıracaksınız, hak arayan çocuklara saldıracaksınız ve ayın gün CHP’nin yetkilileri devletin bütün kurumlarını göreve davet edecek, iktidardan bir tek yetkili geçmiş olsun nezaketinde bile bulunmayacak. Barbaros Şansal tweet attı ve kaçırıldığını ifade etti. Bu iddia sahibi arkadaşımız seni kim kaçırdı. Seni kaçıranlar iktidarla ilintisi olan adamlar mıdır? Seni kaçıranlar devletin kurumlarında herhangi bir yetkili midir? Bunları kamuoyu ile paylaşmazsanız AKP’nin kirli oyununun bir parçası olursunuz. Sizi kaçıranların kim olduğunu paylaşmazsanız önümüzdeki süreçte oluşacak kirliliğin ortağı da olacaksınız”
Tekin, toplantısın sonunda bir İstanbul haritasını gazetecilere göstererek, “Meraklı gazetecilere soruyorum. İstanbul’un 3. köprü arazilerinin kimlerin çocuklarına ait olduğunu merak etmez misiniz ? Önümüzdeki günlerde açıklayacağız" ifadelerini kullandı.
(İHA)