BIST 10.265
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.401,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sen misin Baykal'ı karşılamaya giden!

Görevden alınan CHP Kartal İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi, "Önder Sav, sahte belgeyle operasyon yaptı'' dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
Deniz Baykal’ın istifasının ardından Kemal Kılıçadroğlu genel başkanlık koltuğuna oturdu, ancak CHP'de sular durulmadı. Yeni yönetim Baykal’ı destekleyen isimleri birer birer uzaklaştırmaya devam ediyor.

Samsun, Ağrı’nın ardından CHP’de son operasyon Cumhuriyet gazetesi yazarı İlhan Selçuk’un ölümü üzerine İstanbul’a giden Deniz Baykal’ı karşılayan Kartal İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi’nin ilçe başkanlığını yaptığı Kartal yönetiminin düşürülmesi oldu.

29 yaşında CHP'de en genç ilçe başkanı olan Çiftçi görevden alınmasının usulsüz olduğunu ileri sürerek evrakta sahtecilik yapıldığı iddiasında bulundu.

ÖNDER SAV OPERASYONU MU?

Son toplanan CHP MYK’sında Kartal İlçe örgütü yöneticisi 8 kişinin istifası nedeniyle yönetim düşürüldü. Karar İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi de şok etkisi yarattı.
Çiftçi’nin verdiği bilgiye göre, 8 yönetim kurulunun aynı anda istifası mümkün değil. Kartal İlçe yöneticisi 3 kişi son üç ay içinde değişik zaman ve gerekçelerle istifa etmişti. Yerlerine de yedekler çağrılmıştı. Bu arada geçtiğimiz hafta içinde 5 ilçe yöneticisi de CHP Genel Merkezine giderek istifalarını sundu. Ancak CHP Genel Merkez yöneticileri eski 3 istifa ile son 5 istifayı sanki aynı zamanda gerçekleşmiş gibi birlikte değerlendirdi ve yönetimin düşmesine karar verdi.

EVRAKTA SAHTECİLİK İDDİASI

Çiftçi bu durumu “evrakta sahtecilik” olarak nitelendirdi. Geçmişte gerçekleşen 3 istifanın yer aldığı karar defterlerini notere götürerek onaylattı. Yapılan usulsüzlüğü “Koca MYK”ya yakıştıramayan Çiftçi şunları söyledi:
Bilmiyorum belki tesadüftür ama geçtiğimiz Pazartesi Sayın İlhan Selçuk’un ölümü nedeniyle İstanbul’a başsağlığı için gelen Sayın Deniz Baykal’ı karşıladıktan sonra bu karar çıktı. Baykal’ı karşılayan tek ilçe başkanı bendim. 29 yaşında ilçe başkanı olan en genç CHP’liyim. Şu an 34 yaşandayım. 2.4 yıl görev yaptım. Bu süreçte CHP’ye Kartal Belediyesini kazandırdık. Ödüllendirileceğim yerde bu kararla karşı karşıya kaldım. Partiyi gençleştireceğiz diyorlar. Meğerse hepsi balonmuş. Tam bir haksızlık ve usulsüzlük.”

HUKUKU SÜREÇ BAŞLATACAK MI?

Çiftçi hukuki bir süreç başlatıp başlatmayacağı yönündeki soruya ise, “CHP’ye gönül verdim. Sonuçta halk partiliyiz. Partime zarar vermek istemem. Siyasi terbiyem buna izin vermez. Partim için çalışmaya devam edeceğim. ” yanıtı verdi.