BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.431,88
HABER /  GÜNCEL

Semra Özal'ın inanılmaz çöküşü

Bir dönem Yıldırım Mayruk'tan giyinen, Sait Koç'dan pırlantalar satın alan Semra Özal; artık kıyafetlerini eski perde ve eşarplardan, takılarını ise boncuklardan yapıyor.

Abone ol

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın şaşaalı yaşantısının üzerinde yeller esiyor. Bir dönem Yıldırım Mayruk'tan giyinen, Sait Koç'dan pırlantalar satın alan Özal; artık kıyafetlerini eski perde ve eşarplardan, takılarını ise boncuklardan yapıyor. Louis Vuitton marka çantaların yerini ise bez üzerine işlemeli boncuklar aldı.

8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın gösterişli yaşamı her zaman dikkat çekiciydi. Öyle ki; 1986 yılında Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı için Yıldız Sarayı Hasbahçe'de yaptığı balo, uzun süre gündemi meşgul etmiş; Osmanlı dönemi dekor ve kıyafetleriyle düzenlenen balo, o yıllarda birbiri ardına eleştirilere maruz kalmıştı. Özallar'ın bu şaşalı yaşantısı 'Hasbahçe'de Sonbahar' isimli yazı dizisinde kaleme bile alınmıştı... 'First Lady' lakaplı Semra Hanım, 1993 yılında eşi Turgut Özal'ı kaybettikten sonra bile lüks yaşantısından ödün vermedi. Ancak geçen yıllarla birlikte, değişim de kendini gösterdi... Mütevazı bir hayatı seçen 'First Lady', artık takılarından, elbiselerine kadar her şeyi kendi yapıyor...

KENDİ KAZAK ÖRÜYOR
Semra Özal, First Lady olduğu yıllarda, yaptığı röportajlarda kıyafetlerini Yıldırım Mayruk ve Canan Yaka'nın hazırladığını söylüyordu. Özal, son zamanlarda ne Mayruk ne de Yaka'nın adını anmaz oldu. Evindeki perdelerle elbise, eskimiş eşarplarıyla bluz ihtiyacını gideren Semra Hanım, modada yeni bir çığır açıyor. Özal, kazaklarını ve hırkalarını da kendi örüyor.

ARTIK DOLMA SARIYOR
Bir dönem evinde özel aşçılar çalıştıran Semra Özal, yemeğe düşkünlüğüyle biliniyor. Semra Hanım, özel aşçıdan vazgeçerek yemeklerini artık kendi yapıyor. Hatta en sevdiği yemek olan dolmayı da kendi elleriyle sarıyor...

ÇANTALARINI İŞLİYOR
Semra Hanım'a eskiden 'çanta tercihiniz ne?' diye sorulduğunda hiç düşünmeden sosyetiklerin tercihi olan Chanel ve Louis Vuitton markalarını sıralardı. Şimdi ise çantada Louis Vuitton'u kendi yaratıyor, bez parçalarının üzerine boncuklar işliyor.

MARKASI 'BONCİKTON'
Eskiden mücevher düşkünüydü, pırlantaları seviyordu... Sait Koç'un adı 'Semra Özal'ın mücevheratçısı' olarak anılıyordu. Artık poşeti 500 YTL'ye satılan boncuklardan alarak kendi takısını kendi yaratıyor. Parmağına taktığı yüzüğe kadar renkli boncuklardan vazgeçmiyor.

FAVORİSİ SU VE SABUN!
Cildine ünlü markaların bakım kremlerinin iyi geldiğini söyleyen Özal, bu konuda kendini hiç ihmal etmiyordu. Oysa artık su ve sabunun cildine çok iyi geldiğini belirtiyor.

DAVET DÖNEMİ...
Bundan sadece üç yıl öncesine kadar Semra Özal, gece eğlencelerinden ödün vermiyordu. En çok da yakın dostu Fatih Ürek'i dinlemeye gidiyordu. Ve eğlence turlarında, bir tek gecede milyarlar harcıyordu. En yakın dostu da Fatih Ürek'ti... Özal, şimdi ise neredeyse bütün yardım gecelerine katılıyor. Sezen Aksu'dan Ferhat Göçer'e kadar birçok ünlü sanatçıyı ücretsiz dinleyen Semra Hanım'ın en yakın arkadaşları ise, sosyetenin ünlü isimleri...

SABAH