BIST 10.269
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.395,38
HABER /  GÜNCEL

Şemdinli'den acı haber Aktütün'de 5 şehit!

HAKKARİ Şemdinli'ye bağlı Aktütün bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında yola yerleştirilen paylayıcı infilak ettirildi. Son dakika haberlere göre, 5 asker şehit oldu.

Abone ol

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'nın yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 asker şehit oldu. Gelen son dakika haberlere göre, TSK yaralı askerin de dün saat 13.55’de şehit olduğunu açıkladı.

Olay dün öğlen saatlerinde Şemdinli ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Aktütün yolunda meydana geldi. PKK'lı teröristler yola önceden döşedikleri patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. İlk belirlemelere göre patlamada 5 asker şehit oldu.

Bölgeye sevk edilen takviye birlikler kaçan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlattı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Aktütün'deki hain saldırıyla ilgili şu mesajı paylaştı:

"10 Temmuz 2016 Pazar günü saat 12.05’de, Hakkƒri/Şemdinli Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan unsurlarımızın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, dört kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yaralı askerin şehit olmasıyla ilgili yapılan açıklamada, "10 Temmuz 2016 pazar günü saat 12.05’de, Hakkari/Şemdinli Beyyurdu- Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan unsurlarımızın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu yaralanan ve tedavisine hastanede devam edilen kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 13.55’de şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.

VAN'DA 2 ŞEHİT

Van'ın Erciş ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca Pay Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker ile 1 köy korucusu şehit oldu, 10 asker ve 5 korucu yaralandı.

TSK'dan yapılan açıklamada, "10 Temmuz 2016 Pazar günü saat 00.20’de Van ili Erciş ilçesi Pay Jandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlayıcı madde yüklü araç ile alçakça bir saldırı düzenlenmiştir. Hain saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız ve bir korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ve beş korucumuz ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir" denildi.

MARDİN'DE 2 ŞEHİT

PKK dün Mardin'in Artuklu İlçesi'ndeki Cevizlik Jandarma Karakolu'na da bomba yüklü kamyonetle saldırmış, saldırıda 2 asker ile 1 sivil hayatını kaybetmişti.

TSK, biri ağır olmak üzere 12 askerin de yaralandığını açıklamıştı.