BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şemdinli'de köylüler yol kesti

Çözüm süreciyle birlikte PKK'lıların sınır dışına çekilmeye başlaması sonrası bölgede çeşitli eylemler yapılıyor.

Abone ol

Köylüler araçlarla 12 köyün ulaşımını sağlayan Gelişen ve Ortaklar Köyü yolunu trafiğe kapatarak geçişlere izin vermedi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde sınırın sıfır noktasında bulunan Yeşilova Köyü'nde iki gün önce karakol inşa edilmemesi için yapılan eylemin ardından, bugün de Derecik Beldesi'nde askeri kontrol noktalarının kaldırılması için köylüler yol kapatma eylemi yaptı.

Bölgeye gelen jandarmanın uyarılarına rağmen eylemlerini sürdüren vatandaşlar, yetkililerle görüşene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Şemdinli'nin Yeşilova Köyü'nde 2 gün önce yaklaşık 300 kişi bölgeye yeni karakollar inşa edilmesini protesto etmek amacıyla eylem yaparken, bugün de Derecik Beldesi'nde eylem gerçekleştirildi. Çevre köylerden araçlarıyla Derecik Beldesi'ne 35 kilometre uzaklıktaki Gelişen ve Ortaklar Köyü yol ayrımına gelen vatandaşlar, askeri kontrol noktalarını protesto etmek amacıyla yolu trafiğe kapattı. Sabahın erken saatlerinden itibaren yolu kapatan yaklaşık 200 eylemci, jandarmanın uyarılarına rağmen eylemlerine son vermedi.

'YOL KONTROLLERİ BIKTIRDI'

Derecik Beldesi'nin 12 köyüne ulaşımın sağlandığı yolu kapatan eylemciler taleplerini şöyle dile getirdi

Köyümüze gidene kadar Samanlı Deresi, Yeşilova Köyü ve Ortaklar Köyü bölgelerinde 3 ayrı askeri kontrol naktası var. Buraları geçene kadar büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Çözüm süreciyle birlikte bu sıkıyönetimin kaldırılmasını istiyoruz. Yetkililerin bu konuda duyarlı olması ve olumlu adım atması bizi mutlu edecektir. Yetkililerin bize olumlu bir yanıt vermesine kadar eylemimizi sürdüreceğiz