BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Şemdinli Raporu'ndan ilginç notlar

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda incelemeye alınan Şemdinli ajandasından ilginç notlar ve bilgiler çıktı: Halkın üçte ikisi cahil, üçte biri fırlama!

Abone ol

Ankara- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda incelemeye alınan Şemdinli ajandasından ilginç notlar ve bilgiler çıktı. Ajanda, Şemdinli'deki kitabevine bomba atılması olayından sonra tutuklanan astsubay Özcan İldeniz'e ait araçtan çıkmıştı...

* Üst düzey personele takip: Hakkari il Jandarma Alay Komutanlığı'ndaki toplantılara ilişkin notlardan birinde "Bölgede görev yapan üst düzey personel takip edilecek, olumsuz durum derhal istihbarat Şube'ye bildirilecek" ifadeleri yer aldı.

* Bombalanan çadır için not: "1 Eylül 2005" tarihli istihbarat notunda ancak farklı bir kalemle yazılmış bir notta "1 Eylül, Barış Çadırı takip edilecek" ifadesi bulundu. Jandarma istihbaratının "izleme" notunu düştüğü DEHAP'ın kurduğu Barış Çadırı'na 1 Eylül'de bombalı saldırı düzenlenmişti.

* Halk değerlendirmesi: Bir toplantı ile ilgili notta ise "Halkın üçte ikisi cahil, üçte biri fırlamadır. Halktan uzaklaşılmayacak. Esnaf ile sohbet edilecek. Halk korkudan önümüzde eğiliyor" ifadeleri yer aldı.

Haber: Kemal GÖKTAŞ
Kaynak: www.vatanim.com.tr