BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Semavi dinler Şişli iftar çadırında

Şişli Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı, Ramazan’ın ilk gününde ilçedeki değişik dinlerin temsilcilerini ağırladı.

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün öncülüğünde bir araya gelen semavi dinlerin temsilcileri, Ramazan ayının tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini dilediler.

Mecidiyeköy’de kurulan ve Ramazan boyunca her akşam üç bin kişinin orucunu açacağı iftar çadırının ilk gününde, Ermeni Patrikliği Ruhani Kurul Başkanı Tatul Anuşyan, Musevi Cemaati lideri İshak Haleva, Süryani-Ortodoks Cemaati Patriği Yusuf Çetin, Süryani-Katolik Cemaati lideri Yusuf Sağ, Rum Ortodoks Patrik temsilcisi Peder Veniamin belediyenin çadırında düzenlenen iftar yemeğinde biraraya geldiler.

iftar.20130716151006.jpg

Mustafa Sarıgül, Ramazan ayının sevgi ve paylaşım ayı olduğunu belirterek; “İslam dini, barış ve hoşgörü dinidir. Barış dolu bir dünyada tüm insanlarla kardeşçe yaşamak dileğiyle, İslam aleminin Ramazan ayını sevgi ve dostluk temennileriyle kutluyorum” dedi.

Bir günde üç bin kişinin iftarını yapabileceği çadır aynı zamanda yüzlerce kişinin orucunu açmak için kumanyaların dağıtılacağı bir merkez olarak da hizmet verecek. Şişli Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her akşam 8 ayrı noktadan sokak iftarları düzenleyerek, yurttaşlara kendi sokağında iftar yemeği verecek. Ayrıca Şişli Belediyesi her akşam ilçenin ekonomik düzeyi düşük mahallelerinde ve okul yurtlarına kumanya ve erzak yardımında da bulunacak. Yemek dağıtım sayısıyla birlikte erzak yardımı yapılan kişi sayısının toplam elli bini bulması amaçlanıyor.

ramazan.jpg