BIST 10.158
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.397,60
HABER /  GÜNCEL

Selçuk Bayraktar yeni hedefini ilk kez açıkladı! Japon gazetesi övgüyle yazdı

Türk İHA ve SİHA’ları bu sefer Japon basının gündeminde… Japon merkezli Nikkei gazetesi, “İstanbul'da yapılan insansız hava araçları 'asimetrik savaş'ta değerli olduğunu kanıtladı” dedi ve BAYKAR'ın sıradaki hedefini yazdı.

Abone ol

Dünyanın birçok kriz bölgesinde Türkiye'nin savunma sanayiinin imzasını taşıyan silahlar yer alıyor. Japonya'nın önde gelen gazetelerinden Nikkei Türk drone'larını mercek altına aldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, BAYKAR, “Küresel nüfuzunu genişletmeyi hedefliyor” başlığı ile okurlarının karşısına çıkan Nikkei 'İstanbul'da yapılan insansız hava araçları 'asimetrik savaş'ta değerli olduğunu kanıtladı' dedi.

Şirketin Ukrayna savaşı sırasında dünyanın tartışmasız en ünlü silahlı insansız hava aracı üreticisi haline geldiğini yazan Japon gazete şu değerlendirmede bulundu:

"BAYKAR'ın ihracatı rakamlarına dikkat çekti"

'TB2, savaş alanını kasıp kavurdu ve tank üstüne tank imha ederek Rusya'nın Kiev'e yürüyüşünü durdurmada çok önemliydi. Daha önce insansız hava araçları, Azerbaycan, Libya ve Suriye'yi içeren savaşların sonuçlarını değiştirmeye yardımcı oldu.'

Bunun TB2'ye yönelik küresel bir talep oluşturduğunu yazan Nikkei, BAYKAR'ın ihracatı rakamlarına dikkat çekti.

"Uçak yapabilirsiniz. Uzay aracı yapabilirsiniz"

BAYKAR'ın ofisini ziyaret eden Japon gazete BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ile de görüştü.

Haberde Bayraktar'ın şu sözlerine yer verildi;

“Takipçi olmanıza gerek yok. Lider olabilirsiniz. Sadece bakım veya satış yapmanıza gerek yok. Kendi markalarınızı oluşturabilirsiniz. Kendi tasarımlarınızı oluşturabilirsiniz. Uçak yapabilirsiniz. Uzay aracı yapabilirsiniz.”

Haluk Bayraktar ise Japon gazeteye ABD'nin 2019'da Türkiye'yi F-35 ortak taarruz uçağı programından çıkarma kararının kısa vadeli bir zorluk yarattığını, ancak ülkenin kendi yerli varlıklarını geliştirmesine yardımcı olabileceğini söyledi.