BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,91
ALTIN 2.386,65
HABER /  DÜNYA

Sel ve heyelanın vurduğu yayla susuz kaldı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde sel ve heyelanın vurduğu Çökek Yaylası susuz kaldı. Vatandaşlar, su ihtiyaçlarını cami çeşmesinden karşılıyor.<br...

Abone ol

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde sel ve heyelanın vurduğu Çökek Yaylası susuz kaldı. Vatandaşlar, su ihtiyaçlarını cami çeşmesinden karşılıyor.
Yaklaşık 7 saat aralıksız devam eden şiddetli yağışın ardından 5 Kişinin hayatını kaybettiği 13 kişinin yaralandığı Dörtyol’da yaralar sarılmaya çalışılıyor. Kızılay, Çökek yaylasında gıda yardımında bulunurken yaylada halen elektrik ve sular kesik. Yol açma çalışmaları ise sabah saatlerinde yeniden başladı. Yaylacıların en büyük sıkıntıları ise su. Cami çeşmesinden doldurdukları su bidonlarını metrelerce uzaklıktaki evlerine taşıyan büyük küçük onlarca kişi, ihtiyaçlarını bununla karşılamaya çalışıyor. Evlerde temizlik yapılması ise susuzluk yüzünden neredeyse imkansız. Bazı vatandaşlar günlük yevmiyeci tutarak çamur içerisinde kalan evini temizletmeye çabalıyor. Emine Sayıl isimli vatandaş, yetkililerden acil yardım talebinde bulundu. Çamur içerisindeki evlerini temizleyemediklerini eğer çamur katılaşırsa işin daha zor olacağını söyleyen Emine Sayıl, yetkililerin bir an önce yardım etmelerini beklediklerini söyledi. Toprak altında çok sayıda otomobilin bulunduğunu bazılarının görünmediğini söyleyen Sayıl, "Acil yardım istiyoruz" diye haykırdı.

BİNLERCE ALABALIK TELEF OLDU
Alabalık çiftliklerininde bulunduğu yaylada binlerce alabalıkta da telef oldu. Felaket sırasında su hortumlarının kopması ile temiz su alamayan alabalıkların binlercesi öldü binlercesi ise ölmek üzere. Eğer temiz su gelmediği takdirde hepsinin öleceğini belirten Mehmet Tanrıverdi, “Binlerce lira zararımız var lokantamız yerle bir oldu balıklarımız telef oldu yardıma ihtiyacımız var” dedi.
Çökek Yaylasında halen yol açma çalışmaları devam ederken Amanos dağlarının daha üst kısımlarında bulunan üç yayla ile henüz ulaşım sağlanabilmiş değil.
(İHA)