BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.436,51
HABER /  EKONOMİ

Şekerbankın satışı iptal

Şekerbank Rabobank'ın yeni ileri sürdüğü şartları reddetti. Yeni bir süre uzatım kararı alınmadığı için de hisse satış sözleşmesi kendiliğinden sona erdi.

Abone ol

Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu'nun, Şekerbank hisselerinin satışına ilişkin Rabobank'ın yeni ileri sürdüğü şartları reddettiği belirtilerek, yeni bir süre uzatım kararı alınmadığı için de hisse satış sözleşmesinin kendiliğinden sona erdiği bildirildi.
   
Şekerbank T.A.Ş., banka ana hissedarı Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Vakfı tarafından bankaya yapılan açıklamayı İMKB'ye gönderdi.
   
Açıklamada, 14 Şubat 2006 tarihli açıklamada 10 Şubat 2006 tarihli mahkeme kararının Rabobank'a gönderildiği ve görüşlerinin beklendiğinin bildirildiği anımsatılarak, ''Rabobank dün mahkemenin söz konusu asgari fiyatı belirleyen kararıyla bağdaşmayan bazı şartlar ileri sürmüş, Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu aynı gün toplanarak kabul edilmesini mümkün görmediği önerilerin reddedilmesine karar vermiştir'' denildi.
   
Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu kararının Rabobank Int. B.V.'ye bildirildiği kaydedilen açıklamada, şu görüşler aktarıldı:


''Tarafların mutabakatına dayanan yeni bir süre uzatımı kararı alınmadığından, ilgili hüküm gereğince hisse satış sözleşmesi kendiliğinden sona ermiştir. Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma
Vakfı Yönetim Kurulu maliki bulunduğu Şekerbank hisselerinin satışı konusundaki kararlılığını vurgulayarak, satış girişimlerinin devam ettiğinin kamuoyuna duyurulmasına karar vermiştir.''