BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.413,53
HABER /  GÜNCEL

Şehitlerin yürek yakan hikayeleri!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde dün çıkan çatışmada şehit olan 5 askerden Balıkesirli Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in (26) düğün hazırlıkları yaptığı öğrenildi.

Abone ol

Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Suay ise doğacak erkek bebeğini göremeden şehit oldu.

ÖLÜME DÜĞÜN HAZIRLIĞINDA YAKALANDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde dün çıkan çatışmada şehit olan 5 askerden Balıkesirli Piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in (26) acı haberi Savaştepe ilçesindeki ailesini yasa boğdu. Şehidin annesi Aynur, babası Rıfat ve kız kardeşi Pınar ile 2 ay önce nişanlandığı Makbule Kartefe gözyaşlarına boğuldu.

Şehit uzman çavuşun, vatani görevini tamamladıktan sonra bir yıl işsiz kaldığı, ardından sınavlara girip uzman erbaş olarak göreve başladığı ve 3 yıllık uzman erbaş olduğu öğrenildi. Düğün hazırlıkları yaptığı öğrenilen şehidin kardeşlerinden Hakan Zengin'in 3 gün önce vatani görevini tamamlayıp baba evine döndüğü, Coşkun Zengin'in ise kasım ayında vatani görevine başlayacağı öğrenildi. Şehidin Savaştepe Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine Türk bayrağı asıldı.

BEBEĞİNİ GÖREMEDİ

Önce eşinin şehit haberini, ardından bebeğinin erkek olacağını öğrendi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde dün çıkan çatışmada şehit olan askerlerden Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Suay'ın Hatay'ın İskenderun ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Acı haberle baba Raşit, anne Perihan ve şehidin ilk çocuğuna hamile olan eşi Berivan sinir krizleri geçirdi.

Hastaneye götürülen şehit eşi Berivan'ın yapılan muayenesinde erkek bebeği dünyaya getireceği belirlendi. Önce eşinin şehit olduğu haberini, ardından bebeğinin erkek olacağını öğrenen genç kadın gözyaşlarına boğuldu. Şehit Suay'ın cenazesinin yarın İskenderun'a getirilip şehitlikte toprağa verileceği belirtildi.