BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,64
HABER /  GÜNCEL

Şehit Yavuz'un son telefonu ağlattı!

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen iki askerin baba ocaklarında yas var.

Abone ol
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kurulan hain pusu, iki ocağa ateş düşürdü! Teröristlerin bombalı saldırısı sonrası şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un tayinin çıktığı ve 6 gün sonra İzmir'de göreve başlayacağı belirtildi. Şehit Yavuz'un kardeşinin abisiyle yaptığı son telefon konuşmasını duyanlar ise gözyaşlarını tutamadı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un babaevinde yas var. Şehit haberinin gelmesiyle, Kabazlı Mahallesindeki evler Türk Bayrakları ile donatıldı.

Salihli Belediyesi tarafından mahallede şehit evine giden cadde ve sokaklarda temizlik yapıldığı gözlendi. Şehit evinde başsağlığına gelenler için iki ayrı yerde taziye çadırı oluşturuldu.

sehit.20150726191450.jpg 
 
ŞEHİT DÜŞMESEYDİ İZMİR'E GELECEKTİ
 
Şehidin babası Mehmet Yavuz, Balıkesir Erdek'te görevli deniz astsubay Kemal Yavuz tarafından teselli edildi. Şehit Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un 11 yaşındaki oğlu Mehmet Eren ise Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü uzmanları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.  Baba Mehmet Yavuz, oğlunun bir süre önce tayininin çıktığını belirterek, "İsmail'in tayini çıkmıştı. 6 günü kalmıştı, şehit olmasaydı İzmir Bornova'ya gelecekti" dedi.

256.20150726193715.jpg 
 
GÖZYAŞLARINA BOĞAN TELEFON
 
Şehit Yavuz'un evinde gazetecilere açıklama yapan kardeşi Deniz Astsubay Yavuz, kardeşiyle dün telefon görüşmesi yaptığını belirtti.  Görüşmede kardeşinin göreve gideceğini söylediğini anlatan Kemal Yavuz, şöyle konuştu:
      
"Göreve gideceğini söylemişti. 'Bunlar senin karşına çıkamazlar, onlar delikanlı değil' diyerek güldüm. 'Siz beni merak etmeyin. Babamlara da söyleme, benim iznim iptal oldu, tayinler de durduruldu' dedi. Ben de 'babama bunu nasıl söylerim, karakoldan çıkma, hasta ol, rapor al, sen gel yeter' dedim. Senelerdir hep doğudaydı, 'yeter artık' dedim. Hiç batı görmedi, gelemedi."

sehit2.20150726191514.jpg 
 
ŞEHİT MEHMET KOÇAK'IN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ
 
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın Yozgat'taki baba ocağına ateş düştü.

"OPERASYONLARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, aileye ve Türk milletine başsağlığı dileyerek, "Üzücü bir durum, mertebelerin en güzeline sahip oldu. Ülkemiz büyük bir ülke, bunlara gerekli cevaplar verilecektir. Siz rahat olun, kalbinizi rahat tutun. En yakın zamanda şehidimizin öcü bunlardan alınacak. Operasyonlarımız devam ediyor" diye konuştu.

sehit3.jpg 
 
"DÜN AKŞAM TELEFONLA KONUŞTUK"
      
Şehidin ağabeyi Koçak da kardeşiyle en son ramazan bayramı'nda görüştüğünü ifade ederek, "Bizi aramıştı, 11 aydır oradaydı, Sivas'tan oraya gitmişti. Görevde 20 yıla yaklaşmıştı. Gece 03.00 gibi haber aldık. İki çocuğu var, biri liseye gidiyor. Bir de küçük kızı var. Ne diyelim? Vatan sağ olsun" ifadesini kullandı.
      
Şehidin eniştesi Abdullah Demir de "Dün akşam telefonla görüştüm. 'Giydiğim tişört 4 gündür üzerime yapıştı, eve gidip, duş alarak üzerimi değişeceğim' dedi. Herhalde akşam tekrar göreve çağırdılar. Daha sonra acı haberi aldık. Vatan sağ olsun" şeklinde konuştu.