BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.444,88
HABER /  GÜNCEL

Şehit oldu denilen kadın hastanede ortaya çıktı!

15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'da darbeciler tarafından vurulan 53 yaşındaki Münire Aydın'ın şehit olduğu açıklanmıştı. Aydın'ın hastanede tedavi altında olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini engellemek için Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde tankların önüne geçen ve gazi olan 53 yaşındaki Münire Aydın, o geceyi anlattı.

Aydın, televizyondan şehit olduğu haberlerinin verildiğini söyleyerek, "Benim şehit olduğumu söylemişler. Ankara Emniyet Müdürlüğünün önünde ilk düşen ben olduğum için televizyonda ben de gördüm, şehit olarak yayınladılar. Yaşıyorum, şehit olmadım ama şehit olmayı çok isterdim." dedi.



AYDIN ÇİFTİ GAZİ OLDU

Darbe girişimi gecesinin sivil kahramanlarından biri de 58 yaşındaki Bahri ve 53 yaşındaki Münire Aydın çifti oldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne giderek tankların önüne geçen çift, darbeci askerlerin kurşunlarıyla gazi oldu.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri süren Aydın çifti, o gece Ankara Emniyeti önünde yaşadıklarını AA muhabirine anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine eşi ve oğluyla sokağa çıktıklarını belirten Münire Aydın, Ankara Emniyet Müdürlüğüne geldiklerinde tankların önüne geçtiklerini söyledi.



"MERMİ SIRTIMDAN ÇIKTI"

Eşi Bahri Aydın'ın gözlerinin önünde tanktan açılan ateş sırasında vurulduğunu ifade eden Aydın, şöyle dedi:

"Önce eşim vuruldu. Tanktan inen, asker demeyelim o kişilere de, tekrar vurmak isteyince ben önüne geçtim. Eşimin vurulduğunu gördüm. Tanktan inerken askeri gördüm, ben biraz daha yürüdüm, eşimin önüne geçtim. Yoksa bir kez daha vuracaktı. O sırada bizi vurdu. Çok çirkin bir suratı vardı, bizi vurduğuna seviniyordu. Şimdi görsem yüzünü tanırım. Bizim askerimiz olsa Türk anasını vuracak cesareti olur muydu? Ben göbeğimden vuruldum, kalın bağırsağım ve böbreğim gitti, mermi sırtımdan çıktı."

"ÖLÜME BİRLİKTE YÜRÜDÜK"

Gazi olduğu için mutlu olduğunu dile getiren Aydın, ayağa kalktığında yine giderek tankların önüne geçebileceğini söyledi. 35 yıllık evli olduklarını aktaran Aydın, eşi ile bir gün bile ayrı kalmadıklarını, ölüme de beraber gittiklerini aktardı.