BIST 10.052
DOLAR 32,37
EURO 34,74
ALTIN 2.434,68
HABER /  GÜNCEL

Şehit kaymakama veda binlerce kişi uğurluyor

Hain saldırı sonucu şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammet Safitürk için düzenlenen törende gözyaşları sel oldu.

Abone ol

MARDİN'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin tuzağı sonucu şehit düşen Kaymakam Muhammet Safitürk için düzenlenen törende şehidin eşi ve oğlu arasındaki diyalog bir kez daha yürekleri sızlattı.

Oğlu ile eşinin tabutuna sarılan Ayşegül Safitürk, törende güçlükle ayakta durabildi.

Şehit kaymakamın 3 yaşındaki oğlu Asım Eren, annesi Ayşegül Safitürk’e “Babamı göremiyorum anne” dedi. Tabutu işaret eden anne Ayşegül Safitürk ise “Baban tabutta oğlum” cevabını verdi.

MARDİN Derik'te teröristlerce şehit edilen kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için, memleketi Sakarya'da, valilik önünde tören düzenleniyor.

Şehit Kaymakam için evinin önünde helallik alındı. Şehidin 3 yaşındaki oğlu oyuncak kamyonu ile babasının ardından gitti.

Mardin’in Derik ilçesindeki saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk için Sakarya’daki baba evi önünde helallik alındı. PKK’lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Derik Kaymakamı MuhammedtFatih Safitürk’ün naaşı, helallik alınmak üzere Arifiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Evinin önünde kurulan taziye çadırında okunan Kuran-ı Kerim ve edilen duaların ardından Safitürk’ün naaşı alınan helalliğin ardından Sakarya Valiliği önünde düzenlenecek tören götürüldü.

Helallik alınması sırasında cenaze evi önüne gelen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u gören şehit eşi Ayşegül Safitürk’ün gözleri dolarak, “Eşimin tek valisi sizdiniz. Sizi son görüşü böyle olacakmış maalesef. Sizi şehit olarak son kez gördü” dedi.

Öte yandan şehidin 3 yaşındaki oğlu Asım Eren Safitürk yakınlarının omzunda, oyuncak kamyonu ile birlikte babasının cenazesi arkasından götürüldü.

"BABAMI GÖREMİYORUM ANNE"

  Oğlu ile eşinin tabutuna sarılan Ayşegül Safitürk, törende güçlükle ayakta durabildi. Şehit kaymakamın 3 yaşındaki oğlu Asım Eren, annesi Ayşegül Safitürk’e “Babamı göremiyorum anne” dedi. Tabutu işaret eden anne Ayşegül Safitürk ise “Baban tabutta oğlum” cevabını verdi.



Anne ve oğlunun arasındaki diyalog herkesi ağlattı. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Asım Eren; kendisine hediye edilen oyuncak araba ile tören boyunca oynaması törene katılan vatandaşları duygulandırdı. Törende şehidin eşi defalarca Kaymakam Fatih Safitürk’ün tabutunu öptü. Acılı eş, defalarca sarıldığı eşinin tabutuna bakarak, “Bir kaymakam şehit olacak da senden başkasına yakışmazdı. Harikasın aşkım, çok güzelsin aşkım” diye ağladı.

ŞEHİT BABASINI ALNINDAN ÖPTÜ

  Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da şehit babasını alnından öptü. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ve protokol üyeleri de katıldı. Baba Asım Safitürk ve anne Fatma Safitürk görevlilerin yardımıyla tören alanına geldi. Çok sayıda vatandaş da valilik binası önündeki törene katıldı.

"TÜRKİYE PSİKOLOJİK OLARAK ÜSTÜN"

  Törende konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, "Ayşegül kızım, Asım Amca, haydar kardeşim. Meslek hayatımda çor zorlandığım konuşmalardan bir tanesidir. Çok değerli bir meslektaşımız. Bakanımız teveccüh ettiler. Bu başarısından dolayı Derik’te görev yapmasını istediler. Son bir ayda Derik çok büyük bir mesafe kaydetti. Terörle mücadelede başarı gösteren birisiydi. Bölge insanlarına zulmeden PKK ile mücadelede çok başarılı çalışmalar yapıyordu. Değerli meslektaşımız terör örgütünün hedefi haline geldi. 10 Kasım törenlerinden sonra makamında terör örgütünün menfur saldırısı sonucunda şehit oldu. Terör örgütü şunu bilmeli ki bu kahraman milletimiz, yüzlerce ve binlerce evladını şehit etmekten hiçbir zaman çekinmeyecektir. Terör örgütü şunu bilmeli ki Türkiye güçlüdür ve bu gücü de zaten biliyor. Türkiye psikolojik olarak da üstün. Ben en kısa zamanda Fatih kardeşimin katillerinin bulunacağına inanıyorum” diye konuştu.

  Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, törene katılan binlerce kişiyle birlikte dua edildi. Bir asker ve bir polisin nöbet tuttuğu şehidin tabutu Valilik önündeki törenin ardından cenaze namazının kılınacağı camiye götürülmek üzere yola çıktı.