BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,59
HABER /  GÜNCEL

Şehit asker Şırnak'ta olduğunu ailesinden gizlemiş

Cizre'de şehit olan Necati Yenikapı'nın annesi üzülmesin diye tayin yerini söylemediği ortaya çıktı.

Abone ol

 Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarının, zırhlı aracın geçişi sırasında önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğini patlatması sonucu şehit olan er Necati Yenikapı'nın İzmir'in Buca ilçesindeki baba evinde yas var. 

Yenikapı'nın şehit haberi, annesi Neriman ve babası Feyzi Yenikapı'ya askeri yetkiler tarafından, sağlık ekipleriyle verildi. Haberin ardından şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

Şehidin ablası Ece Yenikapı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin Mardin'de görev yaptığını, kısa bir süre önce de geçici görevle Şırnak'a gönderildiğini söyledi.

ANNESİ ÜZÜLMESİN DİYE SÖYLEMEMİŞ

Şırnak'a gittiğini yeni öğrendiğini aktaran Yenikapı, "Kardeşim, 'annem üzülmesin' diye Şırnak'a gittiğini sadece ağabeyine söylemiş. Hem ben hem de diğer kardeşim Mert dün gece Necati'yi rüyamızda gördük. Rüyamda, Necati bana seslendi ama onu bulamadım. Mert de, bana 'Necati'yi rüyamda gördüm, şehit olmuştu' dedi. 

ABİSİ VE DİĞER KARDEŞİ ONU RÜYASINDA GÖRDÜKTEN 3 SAAT SONRA HABERİ GELDİ

Aramızda bu konuşmalar geçtikten 2-3 saat sonra, askerler Necati'nin şehit olduğu haberini bize bildirdi. Kardeşimle en son 2 gün önce telefonla görüştük. 7 Şubat'ta doğum günü vardı, 21 yaşına girecekti. Dağıtım iznine geldiğinde, bayramı birlikte geçirmiştik

NAMAZ KILARKEN MELEK GİBİ GÖRÜNÜRDÜ

Bu, onunla son bayramımızdı. Kardeşim Necati, namaz kılarken ona arkadan baktığımda melek gibi görünürdü. Şimdi o gerçekten melek oldu" diye konuştu. 

BABA DİYARBAKIRLI ANNE MANİSALI

Yenikapı ailesinin 4 çocuğundan biri olan Şehit Er Yenikapı'nın babasının Diyabakır Silvanlı, annesinin ise Manisa Turgutlulu olduğu öğrenildi.