BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şehit ailesinin dramı içler acısı

Terörle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda görevde iken kalp krizi geçirerek Şehit olan köy korucusu Sait Yaman'ın ailesinin hayatı tam bir dram...

Abone ol

Şırnak ’ta 1999’da operasyona katılan Sait Yaman, tırmanış sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti.

Ailesi ise o günden bu yana dramı yaşıyor. Ölümünde kişisel kusuru olmadığı olay yeri tutanağını hazırlayan askeri yetkililerce kabul edilen Şehit Sait Yaman’ın ailesinin 14 yıllık mağduriyeti devam ediyor.

6353 sayılı yasa kapsamında işe girmek için başvuru yapan Sait Yaman'ın oğlu Nimet Yaman'ın başvurusu olumsuz sonuçlandı. Ailesine de babasından dolayı maaş bağlanmadı.  girerim diye düşündü Şehit Sait Yaman 'ın oğlu Nimet Yaman. İş başvurusu maalesef olumsuz sonuçlandı. 

EVLERİ YIKILDI

Evin tek erkek çocuğu olarak çaresizlik içerisinde iş ararken 4 ay önce eski Ahşap evleri yıkıldı. Bu zamana kadar akrabalarında kalarak hayatlarını idame ettirdiler.

Yıkılan evlerini yeniden onarmak istediklerinde evin arsası kendilerine ait olmasına rağmen komşuları tarafından "size burada ev yaptırmayız" diyerek engellendiler. Üstüne bir de dayak yediler.

6 DİKİŞ ATILDI

Komşuları tarafından saldırıya uğradığını iddia eden Yaman'ın kafasına 6 dikiş atıldı. Kız kardeşinin ise kulak zarı patladı. Annesi ise darp edildi. 

YARDIM KAMPANYASI BAŞLADI

Şehit ailesinin durumu için farkındalık yaratmak için yardım kampanyası başlatan yerel basın, yetkililerin de harekete geçmesi için çağrıda bulundular.

e Başkanlığına buradan seslenmek istiyoruz. Lütfen bu kardeşimize yardımcı olun.
Gözyaşları içinde Şehit yetiminin feryadı hala kulaklarımızda çınlıyor... Şimdi çıkış yolu arayan Nimet YAMAN, artık o köyde kalamayacağını belirtiyor. Babası bu Vatan ve Bayrak için operasyonda kalp krizi geçirerek Şehit olan bu kardeşimiz ve ailesine yardımcı olabilecek bir Devlet büyüğümüz, bir hayırsever varsa, Allah rızası için aşağıdaki irtibat numarasından iletişime geçerek yardımcı olsunlar. Şimdiden belirtmek istiyoruz ki, bu yetimlere yardımcı olan herkesten Allah bin kez razı olsun...Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz.