BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  GÜNCEL

Sedat Şahin ve 7 adamı gözaltında!

Sedat Şahin ve yanındaki 7 kişi Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Abone ol

Samsun'da yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Sedat Şahin ve yanındaki 7 kişi Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin bulunduğu 2 ayrı otomobilde yapılan aramada 7 ruhsatsız tabanca ele geçirilirken, 6136 sayılı silah kanununa muhalefet suçundan çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakıldı. 

Yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin bir süre önce İstanbul’da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Bu olayın ardından Sedat Şahin’in karşı gruba yönelik eylem hazırlığı içinde olduğu iddiasıyla polis tarafından operasyon düzenlenmiş, ancak Sedat Şahin yakalanamamıştı. Hakkında yakalama emri bulunan Sedat Şahin 2 gün önce İstanbul Çağlayan adliyesine giderek mahkemede ifade vermişti. Şahin ifadenin ardından da serbest bırakılmıştı. 

Bu gelişmeler üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri İstanbul’da serbest kalan Sedat Şahin ve adamlarını takibe aldı. Yapılan takip ve istihbarat çalışmanın ardından Sedat Şahin’in memleketi Samsun’a geleceği tespit edidi. İki otomobil ile sabah Samsun’a gelen Şahin ve adamları Alaçam İlçesi’nde Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından durduruldu.

Polis her iki otomobilde yaptığı aramada 7 ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait 7 jarjör ve 150 mermi ele geçirdi. Otomobilde bulunan Sedat Şahin, yeğeni Mehmet Şahin ile Eyüp Atmaca, Halis Kocaman, Kazım Can Avcı, Ercan Gürsel, Sönmez Varan ve Ömer Seven’i gözaltına alındı.

Şahin ve beraberindekiler, Alaçam İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından 6136 sayılı silah kanununa muhalefet suçundan Alaçam Adliyesine sevk edildi. Şüpheliler ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlarca serbest bırakıldı.