BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Tasarım devleri İstanbul için yarıştı!

İstanbul'a yapılan 3. havalimanının hava trafik kulesi için açılan tasarım yarışması sonuçları açıklandı. Yarışmayı tasarım devi AECOM ve Pininafarina kazandı.

Abone ol

İstanbul Yeni Havalimanı için düzenlenen "Hava Trafik Kontrol Kulesi Konsept Tasarım Yarışması" sonuçları açıklandı. Yarışmayı ünlü otomobil firması Ferrari'nin de modellerini tasarlayan şirket olarak tanınan AECOM ve Pininafarina kazandı.

Yarışma sonucu ile ilgili bir açıklama yapan İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, AECOM ve Pininfarina’nın ‘lale’ çiçeğinden esinlenerek tasarladığı ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’nin İstanbul Yeni Havalimanı’na simgesel anlamda çok şey katacağını belirtti.

Zorlu bir seçim sürecinden sonra AECOM ve Pininfarina’nın ‘lale’ çiçeğinden esinlenerek tasarladığı konsept kule tasarımının seçildiğini söyleyen Akçayoğlu, kulenin yapımının önümüzdeki yılın Mayıs ayında başlayacağını açıkladı. Kontrol kulesinin 2017 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

TÜRK KÜLTÜRÜNDE ÖNEMLİ YERİ VAR

AECOM ve Pininfarina’nın otomotiv ve havacılık tasarımında kullanılan aerodinamik biçimleri çağrıştıran tasarımı, yeni havalimanını kullanacak tüm yolcuların görebileceği eliptik bir kule içeriyor. 

"İSTANBUL'UN SİMGESİ OLMAYA ADAY ANITSAL BİR YAPI"

Pininfarina’nın Yönetim Kurulu Başkanı Paolo Pininfarina, İstanbul Yeni Havalimanı için yapılacak ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ İstanbul’un simgesi olmaya aday anıtsal bir yapı olduğunu söyledi.