BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Seçimden istikrar bekliyoruz

Türk Traktör Genel Müdürü Marco Votta: "Cumhurbaşkanlığı seçiminden istikrar bekliyoruz"

Abone ol

Türk Traktör'ün ilk 6 aylık finanasal sonuçlarını açıklayan Genel Müdür Marco Votta,kuruluşlarından bu yana ciro rekoru kırdıklarını ifade etti.Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Votta,''Bizim seçimden beklentimiz istikrar.'' görüşünü paylaştı.

Türk Traktör'ün ilk 6 aylık finansal sonuçlarını açıklandı. Yüksek faiz, enflasyon ve kura rağmen 2014'ün ilk yarısında 22 bin 257 adet traktör satışı gerçekleştirerek cirolarını 1.3 milyar liraya çıkardıklarını kaydeden Genel Müdür Marco Votta, "Toplam ciromuz kuruluşumuzdan bu yana geçen 60 yılın rekor seviyesine ulaştı. Halka açık paylardaki yabancı payımız yüzde 86'ya yükseldi" dedi. Yılın ikinci yarısında satışların artacağını belirten Votta, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden istikrar bekliyoruz. Çok ciddi bir değişim olacağını düşünmüyoruz. Özellikle ekonomik gelişime bakıldığında Türkiye bu süreci çok iyi yönetiyor. Seçimden sonra pazarın hareketlenmesini ve bekleyen kamu yatırımlarının hayata geçmesini öngörüyoruz" dedi.

TÜRKİYE ASLA ARJANTİN OLMAZ

Türkiye'nin Arjantin gibi bir sona ilerlediği yönündeki senaryolarla ilgili de konuşan Votta, "Defalarca iflas yaşamış, bankacılık sektörü Türkiye'nin çok gerisinde ve sınırlı sanayisi olan Arjantin, burası gibi sürekli büyüyen bir ülkeyle kıyaslanamaz" dedi.