BIST 9.809
DOLAR 32,53
EURO 35,00
ALTIN 2.431,42
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Seçim için farklı bir yorum: 'Ya tam tersi olursa'

Son anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanacağı ancak AK Parti'nin Meclis'te üstünlüğü kaybederek muhalefete bırakacağı yönündeki iddiaları bugünkü köşesine taşıyan Fatih Altaylı kimsenin aklına gelemeyen bir soruyu gündeme taşıdı.

Abone ol

Seçime günler kala peş peşe açıklanan anketler farklı sonuçlar ortaya koydu. Çoğu ankete göre seçim 2. tura kalsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi kazanıyor. Ancak MHP ve AK Parti ittifakı, Cumhur İttifakı'nın TBMM'deki çoğunluğu kaybedeceği çokça dillendiriliyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında düşünülenin aksine bir değerlendirme yaptı. Altaylı 'Ya tam tersi olursa' diye sordu.

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

... Biliyorsunuz bir süredir anket sonuçlarına da bağlı olarak yapılan bir yorum var.

Şöyle deniliyor: “Erdoğan cumhurbaşkanlığını kazanır ama TBMM çoğunluğunu AK Parti kaybeder, çoğunluk muhalefete geçer.

Hatta bu soru Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da soruldu, o da “A, B ve C planlarımız var” diye yanıtladı.

O zaman ben aynı soruyu farklı açıdan sorayım!

Ya tam tersi olursa?

Yani İnce cumhurbaşkanı seçilir ama Meclis’te çoğunluk Cumhur İttifakı’nın yani AK Parti-MHP birlikteliğinin olursa ne olacak?

Belli ki İnce’nin performansı sayesinde artık bu da bir olasılık.

Belki İnce’ye de böyle bir olasılığı sorma zamanı gelmiştir.

Not: Bu soruyu Ankara mitinginden sonra ulaştığım Muharrem İnce’ye sordum. “Milletimizin tercihi başımızın üzerinedir. Bizim A, B ve C planlarımız daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla mutluluk. Meclis’te AKP ve MHP’nin buna karşı çıkacak hali yok herhalde”yanıtını verdi.