BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.515,69
HABER /  GÜNCEL

Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan ilk açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan ilk açıklama geldi. Meclis'e "Yeni sistemimiz hayırlı uğurlu olsun" diye giren Akar, bakanlık görevini teslim alırken, "FETÖ ile mücadele önemli. İçimizden temizledikçe daha güçlendik" dedi.

Abone ol

Dün açıklanan kabinede Milli Savunma Bakanı olarak açıklanan Hulusi Akar, yemin etmek için Meclis'e gelirken gazetecilerin sorusu üzerine "Yeni sistemimiz hayırlı uğurlu olsun" dedi. Akar bakanlık makamındaki ilk açıklamasında da FETÖ ile mücadele vurgusu yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinenin 16 üyesi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis'te yemin ederek göreve başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yemin töreni öncesi yaptığı açıklamada, "Yeni sistemimiz hayırlı uğurlu olsun" dedi.

BAKAN KOLTUĞUNDA İLK AÇIKLAMA: Hulusi Akar yemin töreninden sonra Milli SAvunma Bakanlığı'na geçerek görevi Nurettin Canikli'den devraldı. Akar devir teslim töreninde yaptığı açıklamada "Ülkemizin ve milletimizin güvenliğini, birliğini, bütünlüğünü, egemenlik ve bağımsızlığını sağlamak için milli ve yerli kaynaklarımızı seferber ederek güçlü şekilde bu koruma ve kollama işlerimizi yürütebilmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

FETÖ İLE MÜCADELE ÖNEMLİ... "FETÖ ile mücadele meselesi önemli" diyen Hulusi Akar, "Teröre karşı görev aşkı ile mücadele ederken, teröristleri çukurlara gömerken 15 Temmuz ile karşılaştık. Bunun üstesinden geldik. Bunlar temizlendikçe kuvvetlendik. Bunu rakamlarda söylüyor" ifadelerini kullandı.

KOMŞULARIMIZLA DOSTANE İLİŞKİ... "Milletimizin hak ve menfaatlerine iğne ucu kadar halel gelmemesi için mücadelemizi azim ve kararlılıkla devam ettireceğiz" diyen Bakan Akar, "Komşularımızla iyi komşuluk ilişkileri içinde, dostane şekilde, barış, huzur, güven içinde hayatımızı sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

ALLAH UTANDIRMASIN... Akar konuşmasını "Bir kez daha sizin ve şahsınızla çalışanlara görevlerini yaptıkları için teşekkür ediyorum. Bu fırsatı verdikleri için Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Koruma ve korunma için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Allah utandırmasın" diye bitirdi.

AKAR'IN AKRABALARI SEVİNÇLİ
Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanlığına atanması dolayısıyla, hala ve amca oğulları ile diğer akrabalarının bulunduğu Balıkesir'in Manyas ilçesine bağlı Kubaş Mahallesi'nde sevinç yaşanıyor. Akar'ın Milli Savunma Bakanlığı görevine atanmasının ardından, hala ve amca oğulları ile akrabalarının bulunduğu Manyas'a 7 kilometre uzaklıktaki Kubaş Mahallesi'nde sevinç hakim.

AKAR'IN BABASI MANYAS'TA DOĞUP KAYSERİ'YE YERLEŞMİŞ
Hulusi Akar'ın halasının oğlu Remzi Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akar'ın babası İbrahim Akar'ın Manyas'ta doğup büyüdüğünü, 1940'lı yıllarda vatani görevini yapmak için Kayseri'ye gittiğini söyledi. Dayısı İbrahim Akar'ın Kayseri'de evlendiğini ve oraya yerleştiğini belirten Gündoğan, "Akşam haberlerde izledik. Ağabeyimiz Milli Savunma Bakanı olmuş, çok sevindik. En son kendisiyle Kayseri'de babasının cenazesinde görüşmüştüm. Görevinde başarılar dileriz,  çok memnun olduk." dedi.

Resimdeki bakanı tanıyabildiniz mi? Cami yaptırıyor...Resimdeki bakanı tanıyabildiniz mi? Cami yaptırıyor...Resimdeki bakanı tanıyabildiniz mi? Cami yaptırıyor...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

GELİRSE ÇOK MUTLU OLURUZ
Akar'ın amcasının oğlu Ersin Akar da Hulusi Akar ile gurur duyduklarını dile getirerek, "Görevinde başarılar dilerim. Kendisiyle iletişimimiz olmadı ama kardeşleriyle diyalog kuruyoruz. Kendisini sadece televizyondan izliyoruz. Akşam televizyonda haberi gördüm, gurur duydum ve sevindim. Gelip köyümüzü dolaşmasını çok isteriz." diye konuştu.

Amca oğlu Ali Akar da "Akşam televizyonda izledik, sevindik ve memnun olduk. Amca oğlumuzun böyle bir makama gelmesi bizi mutlu etti." ifadesini kullandı.

Şırnak'ta uzman çavuş olarak görev yapan Muhammed Akar da "Ben yeğeniyim. Kendisi amcam oluyor. Onun Milli Savunma Bakanı olması bize sürpriz oldu. Çok şaşırdık, gurur duyduk, mutluyuz. İnşallah buralara gelir, köyümüzü görür. Gelirse çok mutlu oluruz." dedi.

85 yaşındaki Mustafa Erdil de Akar ile akraba olduklarını, dedesinin ve babanesinin mezarının mahallede bulunduğunu anlatarak, "Akar'ın çocukluğunu biliyorum. Buraya babasıyla geldi. O zaman çok küçüktü. Kardeşleri geliyor. Babası İbrahim'i çok iyi tanırım. Televizyonda devamlı görüyoruz. Köyü ziyarete bekleriz. Bakan olması bizi sevindirdi." şeklinde konuştu.